«Εθισμενοι στη Ζωη»

Η ODEON, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής, οι Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης με ευθύνη των Γραφείων Αγωγής Υγείας και το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών «ΟΡΦΕΑΣ» διοργανώνουν παρουσίαση της θεματικής ενότητας του Cinema Park με τίτλο «Εθισμένοι στη Ζωή». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 18 Απριλίου 2010 στις 11.30 στο Κοsmopolis – Αίθουσα 1.

Την παρουσίαση μπορούν να την παρακολουθήσουν δωρεάν σύμβουλοι εκπαίδευσης, υπεύθυνοι Αγωγής Υγείας, εκπαιδευτικοί και μέλη συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τους πέντε Νομούς της Περιφέρειας ΑνΜ-Θ καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης.

 

Το πρόγραμμα «Εθισμένοι στη Ζωή» αποτελεί μια πρωτοποριακή προσέγγιση του προβλήματος της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, παρουσιάζοντας το με ρεαλισμό, μέσα από τη 3D τεχνολογία και την προσομοίωση ρόλων, με στόχο την αποτροπή της χρήσης τους. Με το σύγχρονο τρόπο του Cinema Park, που συνδυάζει την εκπαίδευση με την ψυχαγωγία, οι νέοι μαθαίνουν για τις παραισθησιογόνες ουσίες και τις επιδράσεις τους. Έρχεται στο επίκεντρο η επικοινωνία με τους νέους σε μια γλώσσα που πραγματικά καταλαβαίνουν, για να βοηθηθούν ώστε να αντιμετωπίσουν ώριμα τις δύσκολες αποφάσεις που καλούνται να λάβουν ως έφηβοι. Η διάρκεια της παρουσίασης είναι 50 λεπτά και αποτελείται από 2 μέρη (A’ μέρος: προβολή 3D με τίτλο: «Νιώθοντας τη χημεία», Β’ μέρος: δια-δραστική προσομοίωση περιστατικού με άτομο που έκανε χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών σε εφηβικό πάρτυ με τίτλο: «Νοκ άουτ»).

 

Μετά το τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση με τον επιστημονικό υπεύθυνο του Κέντρου Πρόληψης «ΟΡΦΕΑΣ» Δρ. Γκάρο Εσαγιάν, ψυχίατρος.

 

Το πρόγραμμα «Εθισμένοι στη Ζωή» έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Αρ. Πρωτοκόλλου: 21060/Γ7).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.