Εθιμοτυπικη επισκεψη νεου Τουρκου Προξενου στο Επαγγελματικο και Βιοτεχνικο Επιμελητηριο Ροδοπης

Ο νέος Γενικός Πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή κ. Μουσταφά Σάρνιτς επισκέφθηκε χθες το πρωί στις 10 το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επισκέψεων που πραγματοποιεί σε φορείς της περιοχής άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του στο Γενικό Προξενείο Κομοτηνής. Τον κ. Πρόξενο υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Λιούρτας και τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αντηλλάγησαν απόψεις που αφορούν στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

«Ανταλλάξαμε συγκεκριμένες πληροφορίες, οι οποίες δεν εμπεριέχουν πολιτική» τόνισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Λιούρτας, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει είναι το κέρδος και όχι η πολιτική. Ο κ. Λιούρτας ευχήθηκε ο νέος πρόξενος να ακολουθήσει το έργο των προκατόχων του, οι οποίοι «άνοιξαν το προξενείο και με μεγάλη χαρά πηγαίναμε και ζητούσαμε ό,τι θέλαμε όπως και το αντίστροφο. Πιστεύω ότι θα συνεχισθεί η καλή συνεργασία». Τέλος ευχαρίστησε τον κ. Πρέσβη για την επίσκεψή του και ευχήθηκε για την γιορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ, «ό,τι καλύτερο για τον ίδιο αλλά και σε όλους τους μουσουλμάνους της περιοχής μας φίλους και συνεργάτες».

Ο κ. Μουσταφά Σάρνιτς
στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η επίσκεψη εντάσσεται στα πλαίσια των εθιμοτυπικών σχέσεων γνωριμίας που πραγματοποιεί στους φορείς της περιοχής με την ευκαιρία της ανάληψης της θέσης του Γενικού Προξένου στο Γενικό Προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή την 1η Νοέμβρη.

Ευχαρίστησε τον κ. Λιούρτα για το καλό περιβάλλον υποδοχής και αναφέρθηκε στο πλαίσιο των συζητήσεων που αφορούσαν τις μελλοντικές σχέσεις στον οικονομικό και εμπορικό τομέα. «Επειδή ακριβώς ήταν μια εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας δεν μπήκαμε στις λεπτομέρειες. Όμως συμφωνήσαμε ότι οι εμπορικές και οι οικονομικές Ελλάδας Τουρκίας πάνε πολύ καλά. Πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει ένα μεγάλο δυναμικό στην περιοχή μας. Ο κ. Πρόεδρος μου ανέφερε ότι έχουν περίπου 6000 μέλη και όντως είναι μια μεγάλη δύναμη αυτή. Θα συναντηθούμε στο μέλλον και θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε αυτό το δυναμικό ειδικά αυτής της περιοχής που είναι και μια παραμεθόρια περιοχή, ώστε να πάμε παραπέρα».

Ο κ. Πρόξενος όπως είπε επισκέφθηκε και τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, κ. Αγγελίδη, τον οποίο ευχαρίστησε όπως και τον κ. Λιούρτα, τον οποίο προσκάλεσε να επισκεφθεί το προξενείο. «Πιστεύω ότι στο μέλλον θα έχουμε πολλές συναντήσεις» κατέληξε.

Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.