Εθελοντικη αιμοδοσια

Θερμή ανταπόκριση έδειξαν οι φοιτητές στη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φοιτητών Ελληνικής Φιλολογίας «Οδυσσέας Ελύτης» σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ροδόπης. 25 περίπου φοιτητές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου, έδωσαν το αίμα τους με σκοπό να καλυφθεί, κατά ένα βαθμό, η έλλειψη που υπάρχει όσον αφορά στο αίμα στο νοσοκομείο Κομοτηνής.

«Είναι μια πρωτοβουλία την οποία πήραμε για να δείξουμε τον πιο ανθρώπινο χαρακτήρα και μια πιο ανθρώπινη πλευρά της δραστηριότητάς μας» δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ελληνικής Φιλολογίας «Οδυσσέας Ελύτης» Γεωργιάνα Καλαϊτζόγλου.
Ο αρχικός σκοπός του Συλλόγου ήταν να δώσει το αίμα σε κάποιο ίδρυμα «αλλά το νοσοκομείο μας ενημέρωσε ότι υπάρχει έλλειψη, οπότε όλο το αίμα θα πάει στο νοσοκομείο της Κομοτηνής».

25 περίπου φοιτητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου. «Οι φοιτητές είναι αρκετά ευαισθητοποιημένοι, θέλουνε λίγη παρακίνηση και λίγη ενημέρωση ακόμα» σχολιάζει η Καλαϊτζόγλου.

Τέλος η ίδια πρότρεψε τους υπόλοιπους φοιτητές και σε άλλες σχολές αλλά και τους Κομοτηναίους να δώσουν αίμα «γιατί πραγματικά είναι απαραίτητο, σώζει ζωές».

Ευχαριστημένος από την ανταπόκριση των φοιτητών ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ροδόπης κ. Κεπελής σημείωσε ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες ώστε να ευαισθητοποιήσουν τους νέους: «Όπως κάθε χρόνο συνεχίζουμε αυτή την παράδοση που πλέον έχει γίνει με τους φοιτητές. Ανταποκρίθηκαν αρκετοί φοιτητές, πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό, μας δίνει θάρρος το να βλέπουμε νέα άτομα εθελοντικά να δίνουν αίμα. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους νέους και ειδικά στην περιοχή μας που έχουμε πολλούς φοιτητές και θέλουμε να τους δραστηριοποιήσουμε όλους, να δίνουν έστω μια – δυο φορές το χρόνο αίμα για να μπορέσουμε να γίνουμε αυτάρκεις και σαν πόλη αλλά και σαν χώρα».

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.