Εστιες αισθητικης ρυπανσης στο κεντρο της πολης

Σε κάποιες γωνιές της πλατείας και σε άλλα κεντρικά σημεία της Κομοτηνής αντικρίζει κανείς εικόνες που τον επιστρέφουν χρόνια ή και δεκαετίες πίσω, οι οποίες δυστυχώς το μόνο που έχουν να προσφέρουν στο παρόν είναι αισθητική ρύπανση και ενίοτε κινδύνους.
 
Αναφερόμαστε καταρχήν στους «ξεχασμένους» θαλάμους του ΟΤΕ, τα απομεινάρια μιας άλλης εποχής, τότε που οι τηλεφωνικές συσκευές ήταν κατά κανόνα σταθερές. Τότε απαντούσαν σε μια καίρια ανάγκη μιας μεγάλης μερίδας των πολιτών. Σήμερα όμως;
 

Σήμερα κατά κανόνα απαντούν στις ανάγκες των ιδιοκτητών διαμερισμάτων, που αναζητούν ενοικιαστές. Μετατρέπονται σε εστίες αισθητικής ρύπανσης, ιδίως σε περιόδους που εξελίσσεται η «μάχη του ενοικίου», όπως αυτή που θα ακολουθήσει μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στο πανεπιστήμιο.
Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας, που εξακολουθούν να τους χρησιμοποιούν τακτικά, οι όποιες ανάγκες θα μπορούσαν να καλυφθούν με μικρότερο αριθμό θαλάμων, εγκατεστημένων όχι κατ’ ανάγκη σε κεντρικά σημεία της πόλης.
 
Παράλληλα, θα πρέπει ο ΟΤΕ να μεριμνά για την τακτική συντήρησή τους, ώστε να μην εμφανίζουν εικόνα, παρόμοια με αυτή που καταγράψαμε στο μέσο της οδού Βενιζέλου.
 

Εστίες αισθητικής ρύπανσης, ενδεχομένως και κινδύνων για παιδιά που παίζουν αμέριμνα, έχουν καταντήσει να είναι και οι 3 διαφημιστικοί «πύργοι» που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία. Ο προορισμός τους ήταν να εξυπηρετούν τη διαφήμιση κατόπιν αδείας των ιδιωτών, με τη φιλοξενία αφισών στην εσωτερική πλευρά της γυάλινης επιφάνειάς τους. Με το πέρασμα των χρόνων έγιναν αποδέκτες κάθε τύπου διαφημιστικού υλικού, που διαρκώς ανανεωνόταν και κάθε φορά άφηνε τα σημάδια του, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εικόνες που κάθε άλλο παρά αρμόζουν σε μια πόλη που θέλει να προσελκύει και επισκέπτες. Πέραν αυτού, σε ορισμένα σημεία τους έχουν υποστεί και καταστροφές, οι οποίες επιδεινώνουν το αισθητικό πρόβλημα και ελλοχεύουν κινδύνους. Μήπως ο δήμος να επανεξετάσει τη χρήση τους ή ακόμα και την παρουσία τους στην κεντρική πλατεία;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.