«Εστιαζοντας στην Ελλαδα… με τη μουσικη της Μαριας Περπεριδου»

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν μέσω της χρήσης πολυμέσων, εικόνες της Ελλάδας- όπως τις αποθανάτισε ο φακός 50 Ελλήνων φωτογράφων- οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο λεύκωμα που εξέδωσε η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Heartmatters». «Μας άρεσε η αισθητική του βιβλίου, γιατί είναι μια άλλη πατριδογνωσία» σημείωσε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Δώρα Κάσσα. Η μουσικός Μαρία Περπερίδου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό της πόλης- με τη συνοδεία στο βιολί της Νίνας Σεμερτζίδου η οποία προέρχεται από την συμφωνική ορχήστρα της Τυφλίδας- μουσικές συνθέσεις που δημιούργησε η ίδια.

«Μόνο με συμπράξεις και συνεργασίες μπορεί να υπάρξει αξιόλογο πολιτιστικό αποτέλεσμα το οποίο μπορεί να φτάσει σε ένα ευρύτερο κοινό» πρόσθεσε η κ. Κάσσα.

«Έχουμε δυνατούς φίλους οι οποίοι μεριμνούν και βοηθάνε έτσι ώστε ο «Περπατώ»να είναι κάτι παραπάνω από ένας δραστήριος σύλλογος που ασχολείται με τα συνδικαλιστικά και τα αθλητικά δρώμενα γενικότερα των ατόμων με αναπηρίες στην Κομοτηνή, όπως είναι ο Σύνδεσμος Φιλολόγων και η ΔΕΠΑΚ» υποστήριξε ο Πρόεδρος του συλλόγου Άλεξ Ταξιλδάρης. Ο ίδιος ευχήθηκε η πρωτοβουλία των τριών φορέων να αγκαλιαστεί από τους Κομοτηναίους και από τα μέλη του «Περπατώ».

Τη θέση ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση καταδεικνύει ότι ο ρόλος μιας δημοτικής πολιτιστικής επιχείρησης δεν είναι μόνο να μετακαλεί καλλιτεχνικά κι ευρύτερα καλλιτεχνικά σχήματα από την υπόλοιπη Ελλάδα , αλλά να στηρίζει και να προωθεί όλες τις ντόπιες δυνάμεις που έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν την δική τους πρόταση η οποία να υλοποιείται από ανθρώπους που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εξέφρασε η Πρόεδρος της ΔΕΠΑΚ Σοφία Μενεσελίδου. Η κ. Μενεσελίδου υπογράμμισε ότι ο Δήμος Κομοτηνής και η ΔΕΠΑΚ είναι «ανοιχτοί» σε αξιόλογες προτάσεις που αφορούν στην προώθηση του πολιτιστικού τομέα,

ευελπιστώντας ότι η εκδήλωση της Δευτέρας όπως κι άλλες παρόμοιες που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον θα βρουν την ανταπόκριση του κόσμου.

Ας σημειωθεί η επισήμανση της Προέδρου αναφορικά με τη λειτουργικότητα της αίθουσας του ΕΚΚ Κομοτηνής η οποία περά από τις άλλες προδιαγραφές της, είναι και προσβάσιμη στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Νατάσσα Δοσεμετζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.