Εσπερινο Γυμνασιο στην Κομοτηνη

Στο παλιό διδακτήριο του 1ου Ενιαίου Λυκείου (Στίλπωνος Κυριακίδη 91 απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο) της Κομοτηνής από τη νέα σχολική χρονιά πρόκειται να λειτουργήσει το Εσπερινό Γυμνάσιο της πόλης.

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Χ. Χρηστίδης μάς έδωσε σχετικές πληροφορίες για τις αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος που υποβάλλονται στην υπηρεσία : «Από το καλοκαίρι έχουμε συγκεντρώσει κάποιες αιτήσεις. Προσέρχονται οι ενδιαφερόμενοι για να υποβάλουν αίτηση. Όσοι ενδιαφερόμενοι είναι ενήλικοι, να προσέρχονται οι ίδιοι, ενώ οι ανήλικοι (όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους), πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς ή κηδεμόνες, προκειμένου να τακτοποιήσουν το θέμα της εγγραφής ή μετεγγραφής τους.

Όσοι έχουν απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου θα έρχονται για εγγραφή. Οι περισσότεροι που είχαν εγκαταλείψει το Γυμνάσιο, γι’ αυτούς θα ακολουθήσει η διαδικασία μετεγγραφής»
.

Όσοι έχουν υποβάλλει μέχρι τώρα αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και όσοι άλλοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον, πρέπει να απευθύνονται στον υπεύθυνο κ. Βεκίνη Βασίλειο, ο οποίος βρίσκεται στο 1ο Λύκειο Κομοτηνής (απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο), καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 1.30 το μεσημέρι και δίνει πληροφορίες στο τηλέφωνο 0531-28844.

Σύμφωνα με τη δήλωση του υπεύθυνου κ. Βεκίνη, «τα μαθήματα στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κομοτηνής θα γίνονται τις απογευματινές ώρες. Προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί το ωράριο, γιατί πρέπει να συνεννοηθούμε με τους μαθητές για ώρες που τους βολεύουν».

Όσον αφορά την προσέλευση των ενδιαφερομένων, ο κ. Βεκίνης σημείωσε πως «θα ξεκινήσουν σίγουρα κατά 99%, οι Α΄ και Β΄ τάξεις, εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον και υποβληθούν αρκετές αιτήσεις».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.