Ερωτηση Στυλιανιδη για τον εκθεσιακο χωρο της ΔΕΘ στην ΒΙΠΕ Κομοτηνης
Τον προβληματισμό του για την παραχώρηση χώρου της ΕΤΒΑ στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για την έκθεση «ΘΡΑΚΗ», εν όψει της πώλησης της ΕΤΒΑ στην Τράπεζα Πειραιώς εκφράζει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Στην ερώτηση τονίζονται τα εξής:
«Η έκθεση «ΘΡΑΚΗ» λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής σε εκθεσιακό χώρο που παραχωρεί τα τελευταία χρόνια η τράπεζα ΕΤΒΑ και διοργανώνει η ΔΕΘ Α.Ε.
Από φέτος η διοργάνωση της έκθεσης αναβαθμίζεται και περιέχεται στην δικαιοδοσία του φορέα «Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης» με σκοπό την καταξίωση του θεσμού πέραν των ορίων της Α.Μ.-Θ. και τη δημιουργία μιας εκθεσιακής δραστηριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Η επικείμενη πώληση της ΕΤΒΑ στην Τράπεζα Πειραιώς, αν τελικώς πραγματοποιηθεί, θα καταστήσει αδύνατη τη διαπραγμάτευση με ευνοϊκούς όρους ώστε να παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις στη δικαιοδοσία του νέου φορέα (βλ. επισυναπτόμενο έγγραφο Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1. Τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της παραχώρησης του εκθεσιακού χώρου στο νέο φορέα πριν την πιθανή ιδιωτικοποίηση της ΕΤΒΑ; »
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
