Ερωτηση Ι. Αχμετ προς τον Υπουργο Παιδειας για την ιδρυση παραρτηματος ΣΔΕ στον Ιασμο

«Άμεση και επιτακτική η ανάγκη» επισημαίνει στην ερώτησή του ο βουλευτής Ροδόπης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου κατέθεσε χθες, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου, ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, για την δημιουργία παραρτήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στον Ίασμο της Π.Ε. Ροδόπης.
 
Στο κείμενο της ερώτησης ο βουλευτής Ροδόπης επισημαίνει την αναγκαιότητα δημιουργίας παραρτήματος που έχει ήδη καταθέσει και προς τον Δήμο Ιάσμου ο διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής, καθώς και την θετική απόκριση του Δήμου, που προέβη ήδη σε σχετικό έγγραφο προς την Γενική Γραμματεία Δια βίου Μάθησης, πέραν της διάθεσης της δημοτικής αρχής να συμβάλει στην επίλυση των τεχνικών ζητημάτων, όπως η παραχώρηση αίθουσας κ.ο.κ., ενώ υπογραμμίζεται και το ένθερμο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, που προκύπτει και από τις 80 ήδη αιτήσεις εγγραφής ενδιαφερομένων πολιτών που κατάγονται από τον Δήμο Ιάσμου και έχουν πρωτοκολληθεί στο  ΣΔΕ Κομοτηνής. 
 
Η πλειοψηφία των εκπαιδευομένων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, όπως είναι γνωστό και ευρέως αποδεκτό, ανήκει σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που υφίστανται έντονο κοινωνικό αποκλεισμό και απομόνωση. «Το κοινωνικό κράτος και το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας οφείλει να είναι σύμμαχός τους στον αγώνα που δίνουν για μια Δεύτερη Ευκαιρία και να μην τους αντιμετωπίζει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ερώτηση, με την οποία ο βουλευτής Ροδόπης  ζητά να μάθει εάν «προτίθεται η κυβέρνηση να προβεί άμεσα στην ίδρυση και λειτουργία παρατήματος του ΣΔΕ Κομοτηνής στον δήμο Ιάσμου». 
 

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων 
 
ΘΕΜΑ: Ίδρυση και λειτουργία παραρτήματος του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής στον δήμο Ιάσμου της Π.Ε. Ροδόπης  
 
Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας επίσης ότι τα στοιχεία της δημογραφικής συρρίκνωσης και των μεταναστευτικών ρευμάτων προς το εξωτερικό εξαιτίας της έκρηξης του φαινομένου της ανεργίας τα τελευταία χρόνια στον πολυπολιτισμικό δήμο Ιάσμου, είναι συντριπτικά.    
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Η πλειοψηφία των εκπαιδευομένων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, όπως είναι γνωστό και ευρέως αποδεκτό, ανήκει σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που υφίστανται έντονο κοινωνικό αποκλεισμό και απομόνωση.Το κοινωνικό κράτος και το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας οφείλει να είναι σύμμαχός τους στον αγώνα που δίνουν για μια Δεύτερη Ευκαιρία και να μην τους αντιμετωπίζει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
 
Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:
 
Προτίθεστε να προβείτε άμεσα στην ίδρυση και λειτουργία παρατήματος του ΣΔΕ Κομοτηνής στον δήμο Ιάσμου, σύμφωνα με τα κατατεθειμένα αιτήματα του διευθυντή του ΣΔΕ Κομοτηνής και του δημάρχου Ιάσμου και υπό το βάρος των πιεστικών κοινωνικών αναγκών και του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει εκδηλωθεί προς αυτή την κατεύθυνση από τους δημότες του συγκεκριμένου δήμου της Π.Ε. Ροδόπης; 
 
Ο ερωτών βουλευτής
 
Ιλχάν Αχμέτ, Ροδόπης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.