Ερωτηση Χατζηοσμαν για το φθηνο αγροτικο πετρελαιο «Οι αγροτες εχουν αμεση αναγκη απο μετρα στηριξης και ενισχυσης»

Ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, και Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με θέμα το μέτρο του φτηνού αγροτικού πετρελαίου.
Στην ερώτησή του ο κ. Χατζηοσμάν τονίζει ότι «οι αγρότες της χώρας μας βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή οικονομική θέση. Η κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής σε συνδυασμό με την ευρύτερη οικονομική κρίση πλήττουν σοβαρά τον πρωτογενή τομέα. Οι αγρότες μας έχουν άμεση ανάγκη από μέτρα στήριξης και ενίσχυσης. Σε πρόσφατες δηλώσεις σας κύριε Σκανδαλίδη κάνατε αναφορά στο μέτρο του φτηνού αγροτικού πετρελαίου το οποίο είχε εφαρμοστεί κατά το παρελθόν και αποτελούσε σημαντική ενίσχυση για τους αγρότες.
Στην εκλογική μου περιφέρεια, την Ροδόπη, οι παραγωγοί μας προβληματίζονται έντονα για το μέλλον της αγροτικής παραγωγής. Η περικοπή του 50% των άμεσων ενισχύσεων για τον καπνό, το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής που αγγίζει όλους τους αγρότες, καπνοπαραγωγούς, βαμβακοπαραγωγούς κ.ά., προκαλούν έντονη ανησυχία στους παραγωγούς μας.
Ενόψει της πολυσυζητημένης εξομοίωσης της φορολογίας στο πετρέλαιο κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης, η επαναφορά θετικών μέτρων όπως το φτηνό αγροτικό πετρέλαιο θα προσφέρουν ανακούφιση στους παραγωγούς και θα τονώσουν σημαντικά την αγροτική παραγωγή.
Βάσει των παραπάνω
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1.Θα επαναφέρουν το μέτρο του φτηνού αγροτικού πετρελαίου; Αν ναι, πότε θα αρχίσει η εφαρμογή του»;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.