Ερωτησεις Χατζηοσμαν προς υπουργο Αγροτικης Αναπτυξης

Την Τρίτη 21 Ιουλίου ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε τρεις ερωτήσεις προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σωτήρη Χατζηγάκη, με θέμα την πληρωμή των κτηνοτρόφων που εντάχθηκαν στα σχέδια βελτίωσης ζωικής παραγωγής, τις αδιάθετες ποσότητες καπνού και την καταβολή του κόστους υποβολής δηλώσεων σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες στον Ν. Ροδόπης.

Η πρώτη ερώτηση αφορά στους κτηνοτρόφους που εντάχθηκαν στα σχέδια βελτίωσης ζωικής παραγωγής και παραμένουν απλήρωτοι από το 2006. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητά να μάθει για ποιο λόγο έχουν καθυστερήσει οι πληρωμές των κτηνοτρόφων του Ν. Ροδόπης οι οποίοι εντάχθηκαν στα σχέδια βελτίωσης ζωικής παραγωγής το 2006 και ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση, αν προτίθεται να παρέμβει για την επίλυση του προβλήματος και με ποιόν τρόπο και τέλος να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα πληρωμής των κτηνοτρόφων.

Στην δεύτερη ερώτηση που αφορά στις αδιάθετες ποσότητες καπνού στον Ν. Ροδόπης ο κ. Χατζηοσμάν ζητά να μάθει τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την προστασία των καπνοπαραγωγών της Ροδόπης προκειμένου να μην γίνονται εύκολα θύματα εμπόρων, αν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός και ποια λύση προτείνει σε περίπτωση που μείνουν στον Ν. Ροδόπης μεγάλες ποσότητες αδιάθετου καπνού και α ν προτίθεται να παρέμβει στον ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να μην χαθούν τα 0,35 λεπτά που δικαιούνται οι καπνοπαραγωγοί με την πώληση του καπνού αναγνωρίζοντας ότι δεν ευθύνονται οι ίδιοι για την καθυστέρηση παράδοσης στο σωστό χρόνο.

Τέλος η Τρίτη ερώτηση αφορά στην μη καταβολή του κόστους υποβολής δηλώσεων καλλιέργειας (ΟΣΔΕ) σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες στο Ν. Ροδόπης.

Ο κ. Χατζηοσμάν ζητά από τον υπουργό να μάθει ποιος ευθύνεται για την αποστολή μη ορθών καταλόγων που προκάλεσαν την ταλαιπωρία και την άνιση μεταχείριση χιλιάδων αγροτών στον Ν. Ροδόπης, τα ι απαντάει στους χιλιάδες κατά κύριο επάγγελμα αγρότες της Ροδόπης οι οποίοι δεν συμπεριληφθήκαν στους καταλόγους και κατέβαλαν το ποσό για την υποβολή των δηλώσεων καλλιέργειας, αν προτίθεται να διορθώσει τα λάθη και να επιστραφούν στους δικαιούχους αγρότες τα ποσά που κατέβαλαν για την υποβολή των δηλώσεων καλλιέργειας και τέλος πότε και με ποιόν τρόπο θα επιστραφούν τα χρήματα στους δικαιούχους αγρότες της Ροδόπης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.