Ερωτευμενοι δρομεις στους δρομους της Κομοτηνης

Οι BeeRunners Komotinis γιόρτασαν του Αγίου Βαλεντίνου…με αγάπη

Η πρόσκληση δόθηκε, το σημείο εκκίνησης και τερματισμού ορίστηκε, ο καιρός τελικά βοήθησε, οι μπύρες ετοιμάστηκαν και πάνω από 30 συνολικά φίλες και φίλοι ντυμένοι στα κόκκινα, με λουλούδια στα χέρια και πολύχρωμα μπαλόνια, όλοι τους ερωτευμένοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης μας συμμετέχοντας σ' ένα πρωτότυπο υπαίθριο πάρτυ ερωτευμένων δρομέων της Κομοτηνής.
 
Η προετοιμασία του πάρτι ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Δύο άνθρωποι που λατρεύουν αυτό που κάνουν και το δίνουν με μεράκι στη πόλη ο Μιχάλης και ο Δημήτρης χαρτογράφησαν όχι μία αλλά τρεις διαδρομές. Αυτή των 10 χλμ, μια μικρότερη των 5 χλμ για λιγότερο έμπειρους δρομείς και για πρώτη φορά μία των 3 χλμ για αρχάριους δρομείς ή για γονείς με παιδιά. Στην προσπάθεια των δύο φίλων προστέθηκε η αρωγή και συνδρομή και άλλων Βeerunners στην συνέχεια… η βοήθεια του Γιώργου, του  Δημήτρη, της Βάσως, του Σάκη και άλλων παιδιών. Εξάλλου ότι γίνεται, πραγματοποιείται εθελοντικά και με σκοπό έναν,που είναι να περάσουμε όλοι καλά. 
 

Η συνάντηση του Φεβρουαρίου ξεκίνησε αυτή τη φορά από το γνωστό στέκι της νεολαίας το Καφέ Μπαρ «Οχτώ», ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου και έτσι μια ομάδα 30 φίλων ντυμένοι με αθλητικές περιβολές αλλά και με πολύ κέφι ξεχύθηκε στους δρόμους της πόλης. Τα χιλιόμετρα της διαδρομής περνούσαν  πολύ εύκολα δίχως να το καταλάβει κανένας, καθώς η παρέα και το κέφι σε συνδυασμό με τον αργό ρυθμό της διαδρομής – όχι υψομετρικές διαφορές, υπάρχει φωτισμός και ειδικά μπλουζάκια για να διευκολύνουν τους οδηγούς και δρομείς, παύση της κυκλοφορίας από τις διαβάσεις κ.α.- δίχως να το καταλάβουμε κάναμε μια μίνι ξενάγηση της πόλης. Αν με ρωτούσε κάποιος επισκέπτης της πόλης ποιος είναι ο καλύτερος ξεναγός αυτή τη στιγμή της πόλης μου, θα απαντούσα με βεβαιότητα «μα φυσικά οι Beerunners».
 
Στα μισά της διαδρομής η μικρή διαδρομή των 5 χλμ. κάνει τον κύκλο της και επιστρέφει στο σημείο τερματισμού. Απομένει αυτή των 10 χλμ. με περίπου 20 φίλους να συνεχίζουν στο δρόμο προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Οι κάτοικοι της πόλης, άλλοι ξαφνιασμένοι και άλλοι εξοικειωμένοι με την εικόνα της πιο in παρέας της πόλης, απαντούν στις ιαχές και στα πειράγματα των Βeerunners. Όλοι συμμετέχουν στο πάρτι. Στάση για νερό, ο  χορηγός μας το βενζινάδικο BP της εταιρείας Τζαμπαζλή Α.Ε. (έναντι των Φυλακών) και επιστροφή από άλλες γειτονιές και δρομάκια γιατί οι μπύρες μας περιμένουν. Μια σύντομη στάση στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής μπροστά στο Σπαθί για αναμνηστική φωτογραφία και φύγαμε στο τελευταίο χιλιόμετρο της διαδρομής για τον τερματισμό. Εκεί μας περιμένουν όχι μετάλλια τερματισμού αλλά οι παγωμένες ΒΕΡΓΙΝΕΣ μας, η κοπή της βασιλόπιτας (χορηγός της οποίας είναι το κατάστημα της πόλης V-15 και ο ιδιοκτήτης του Γ. Βολουδάκης) και οι υπόλοιποι δρομείς Beerunners από τις μικρότερες διαδρομές. 
 
Τυχερός της εκδήλωσης ο οποίος κέρδισε μια δωροεπιταγή από το κατάστημα V-15 ο Βeerunner Παντελής Κουτσοδήμος.

Οι συμμετοχές για το Vergina Beer Run και το Kavala Trail Run 

Υπενθυμίζουμε στους φίλους ότι οι εγγραφές για τον πρώτο αγώνα δρόμου με δοκιμή Μπύρας Vergina Beer Run 6km που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Απριλίου, ημέρα Κυριακή στη βάση της εταιρείας «ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΕ ΒΙ.ΠΕ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑ» πραγματοποιούνται πλέον και στην αγγλική γλώσσα μόνο ηλεκτρονικά εδώ
Τέλος υπάρχει η ανακοίνωση για την πρώτη επίσημη αγωνιστική μαζική συμμετοχή των Beerunners στον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου στο “6ο Kavala Trail Run 2018”. Όσοι φίλοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αποστολή να δηλώσουν ηλεκτρονικά συμμετοχή με την ομάδα BeeRunners Komotinis εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.