Εριξε το γαντι στους αρμοδιους η Φιλοζωικη Κομοτηνης

Με την συγκέντρωση «STOP στις φόλες» που πραγματοποίησε στην κεντρική πλατεία

Με δίποδους αλλά και… τετράποδους διαδηλωτές γέμισε το απόγευμα της Τετάρτη 15 Ιουνίου η κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Φιλοζωική Ομάδα Κομοτηνής με το σύνθημα «STOP στις φόλες, STOP στις κακοποιήσεις, STOP στους δολοφόνους, ηθικούς ή πραγματικούς».
 
Όπως είναι γνωστό, αφορμή για αυτή την κινητοποίηση ήταν τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά δηλητηρίασης σκύλων που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα ο θάνατος από φόλα του «Παππού», ενός αδέσποτου σκύλου που σύχναζε στην περιοχή της πλατείας για πολλά χρόνια, και του οποίου η φωτογραφία βρίσκονταν ανάμεσα στα πανό που είχαν οι συγκεντρωμένοι, ανάμεσα στα οποία ήταν και πανό που έγραφαν «Βάλτε μέσα τους δολοφόνους», «Καμία ανοχή στην εξόντωση των ζώων», «STOP στις φόλες» καθώς και πανό της Utopia ad που συμμετείχε και αυτή στη διαδήλωση.
 
Οι διοργανωτές είχαν απευθύνει κάλεσμα στους φορείς της περιοχής ώστε να τοποθετηθούν επίσημα επί του ζητήματος, όμως πέρα του μέλους της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάκη Χαρίτου και της πολιτευτή της ΝΔ κ. Βούλας Ελευθεριάδου, δεν εμφανίστηκε κάποιος. Παρόλα αυτά τα μέλη της Φιλοζωικής συνεχίζουν να ζητούν απαντήσεις, με τον πρόεδρο της κ. Παναγιώτη Γκουδουσίδη να τονίζει πως θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα ώστε από εκεί και πέρα να πάρουν τη σκυτάλη όσοι πραγματικά είναι αρμόδιοι και να καταδικάσουν τις φόλες και τις κακοποιήσεις ζώων.

Ο ίδιος πιστεύει πως «θα πρέπει και η αστυνομία να μπει στο παιχνίδι» και να ψάξει αυτούς τους «δολοφόνους», όπως τους χαρακτήρισε, προειδοποιώντας πως η φόλα είναι ένα δηλητήριο το οποίο δεν κάνει διακρίσεις. Εξέφρασε δε τον φόβο του ότι κάποια στιγμή θα πάθει κάτι κάποιο παιδί, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως στο προχθεσινό συμβάν που έγινε στην Ορφέως, μέσα σε ένα τέταρτο που βρισκόταν εκεί πέρασαν τουλάχιστον 20 παιδάκια με μαμάδες.

«Πρέπει να γίνει δηλαδή αυτό το κακό για να καταλάβουμε;» αναρωτήθηκε, ζητώντας να αναλάβει τις ευθύνες του και να καταδικάσουν όλοι, βουλευτές Περιφέρεια και αρμόδιοι φορείς, αυτές τις ενέργειες, και να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα ώστε να βρεθούν λύσεις, συγκεκριμένες και όχι αόριστες, τονίζοντας πως ο ίδιος έχει κάνει προτάσεις αλλά, όπως φαίνεται, ακόμη χωρίς ανταπόκριση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.