Εριξε το γαντι ο Οντερ Μουμιν για την ΔΕΥΑΔΙ

Θα προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 8 Μαρτίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 8 Μαρτίου για την ίδρυση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Ιάσμου θα προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου ο Δήμαρχος κ. Οντέρ Μουμίν, θέλοντας να σπάσει το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε μετά την καταψήφιση της πρότασης από το συμβούλιο.

Ο κ. Μουμίν θα φέρει την πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο και θα πρέπει να την εγκρίνει με αυξημένη πλειοψηφία, δηλαδή με την πλειοψηφία των δύο τρίτων του συνόλου των μελών του.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μουμίν τόνισε πως εδώ και μερικούς μήνες η Δημοτική αρχή δίνει μια πρωτοφανή μάχη για να εφαρμόσει την εντολή των δημοτών να διοικήσει, που πήρε με το ιστορικό ποσοστό της δεύτερης Κυριακής του 65,98%.

«Η εντολή δεν αναγνωρίζεται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ενάντια στη δική σας ξεκάθαρη ετυμηγορία. Στόχος τους δεν είναι η γόνιμη αντιπολίτευση, αλλά ίσως η υπακοή και η ταπείνωση. Η ταπείνωση και η υποταγή της δικής σας απόφασης» σημείωσε απευθυνόμενους στους πολίτες του Ιάσμου ο Δήμαρχος.

Για αυτό και τόνισε πως δεν επέτρεψαν, και δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να αγνοήσει την κυρίαρχη βούλησή του λαού.

«Θεωρώντας αναγκαία την ίδρυση της ΔΕΥΑΔΙ, κρίνω σκόπιμη την προσφυγή σε εσάς, στις δημοκρατίες τη λύση δίνει πάντα κυρίαρχα και αποτελεσματικά ο λαός» ανέφερε, σημειώνοντας πως ο ίδιος και ο συνδυασμός του πορεύονται σύμφωνα με τις εντολές τους και λογοδοτούν μονάχα σε αυτούς.

«Προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 8 Μαρτίου 2020, ημέρα Κυριακή, με ερώτημα την ίδρυση ή μη της ΔΕΥΑΔΙ» ανέφερε, ευελπιστώντας πως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν θα αγνοήσουν την ετυμηγορία των συνδημοτών σε αυτό το κρίσιμο θέμα.

Μάλιστα, αν το δημοτικό συμβούλιο Ιάσμου εγκρίνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αυτό θα κάνει τον Δήμο Ιάσμου τον πρώτο δήμο πανελλαδικά που θα πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για ένα τέτοιο κρίσιμο θέμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.