Εργο του Γιαννη Μητρακα στο δημαρχειο Κομοτηνης

Ο ξεριζωμός του ελληνισμού καταγράφεται από το χρωστήρα του Γιάννη Μητράκα σ’ ένα έργο που δημιουργήθηκε και στήθηκε στο ισόγειο του δημαρχιακού καταστήματος Κομοτηνής.
Εδώ και λίγες μέρες το δημαρχείο της Κομοτηνής υποδέχεται ανανεωμένο τους πολίτες, μετά από την εικαστική παρέμβαση, δια χειρός Γιάννη Μητράκα. Ο Θρακιώτης ζωγράφος, έχοντας ενασχοληθεί με τη βυζαντινή ζωγραφική παρουσιάζει ένα αναγνωρίσιμο έργο σε επίπεδο τεχνικής, αντλώντας τα θέματά του, τόσο από την ιστορία, όσο και από την παράδοση, τη βυζαντινή αλλά και τη λαϊκή, όπως από και τη μυθολογία.

Τα έργα του Μητράκα χαρακτηρίζονται από την ευρηματικότητα των θεμάτων, τα έντονα γήινα χρώματα, τις τονικές αντιθέσεις και τους ιδιαίτερους τίτλους, χαρακτηριστικό του ιδεολογικού και κοινωνικού του υπόβαθρου.
Το παρόν έργο δεν είναι το μοναδικό που φιλοξενείται στο δημαρχιακό κατάστημα της πόλης. Ο δήμαρχος, κ. Παπαδριέλλης σημειώνει ότι «το μεγαλύτερο μέρος του έργου είναι δωρεά του καλλιτέχνη» προσθέτοντας: «Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί με έργα ντόπιων και όχι μόνο καλλιτεχνών, ώστε τα επόμενα χρόνια να έχει ο Δήμος ένα υλικό από ποιοτικούς πίνακες, για να μπορέσουμε να εμπλουτίσουμε την Πινακοθήκη που θέλουμε να δημιουργήσουμε».
Η προσπάθεια απαιτεί χρόνο, μέχρι τη συγκρότηση της Πινακοθήκης, προς το παρόν προγραμματίζεται να γίνει μια γιορτή, όπου θα παρουσιαστούν οι πίνακες απ’ τον κ. Μητράκα, στο χώρο του δημοτικού καταστήματος.
Το θέμα του παρόντος, έργου επελέγει απ’ τον κ. Μητράκα και αφορά στον ξεριζωμό του ελληνισμού, από τον Πόντο, την Μικρά Ασία.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.