Εργο του Χρηστου Χαρτοματσιδη το καλοκαιρι στο αρχαιο θεατρο Μαρωνειας και επιβραβευση του εργου του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης απο τους πολιτες συμφωνα με την προεδρο του, Σοφια Μενεσελιδου

Στην κοπή της πίτα του παρουσία όλων των συντελεστών του αλλά και πιστών φίλων και θεατών

Σε ένα άκρως οικογενειακό κλίμα, παρουσία όλων των συντελεστών και μελών της μεγάλης «οικογένειάς» του, αλλά και φίλων του έκοψε το μεσημέρι της Κυριακής την βασιλόπιτά του το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής στο Καφέ Μπαρ «Οχτώ».
 
Οι εργαζόμενοι, τα μέλη του Δ.Σ., τα μέλη των ερασιτεχνικών του τμημάτων αλλά και πιστοί φίλοι και θεατές του πολιτιστικού φορέα της πόλης μας συγκεντρώθηκαν και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα ευχόμενοι μια ακόμα καλύτερη συνέχεια για τη νέα χρονιά.
 
Τη βασιλόπιτα έκοψε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ.Σοφία Μενεσελίδου, η οποία και ευχαρίστησε προσωπικά έναν προς έναν τους συντελεστές του ΔΗΠΕΘΕ, αλλά και όλους τους παρευρισκομένους, κάνοντας λόγο για την καλύτερη «οικογένεια» που θα μπορούσε η ίδια να έχει.
 
Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Νίκος Φακιρίδης, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ, δημοτικός σύμβουλος κ. Χασάν Χασάν και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.
 
Τυχεροί στάθηκαν η κοινωνική λειτουργός κ. Μαρία Μερέτη αλλά και ο ιατρός κ. Άγγελος Μαστραγγελής οι οποίοι και βρήκαν τα φλουριά της βασιλόπιτας και παρέλαβαν τα δώρα τους από τα χέρια της κ. Μενεσελίδου. 

Σοφία Μενεσελίδου «Το 2015 ήταν μία πολύ σημαντική χρονιά για τις δράσεις μας λόγω της αποδοχής τους από τον κόσμο»


Με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτάς του, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ.Μενεσελίδου έκανε έναν σύντομο απολογισμό του προηγούμενου έτους, κάνοντας λόγο για μία «πολύ σημαντική χρονιά, τόσο όσον αφορά τις δράσεις μας, όσο και την αποδοχή αυτών από τον κόσμο, που φάνηκε και από τα έσοδά μας κι από την όλη δραστηριότητά μας». 

«Η παράσταση του ερασιτεχνικού μας εργαστηρίου “Ο μπακαλόγατος” θα αφήσει το στίγμα της στην τρέχουσα χρονιά»


Ερωτηθείσα για το τρέχον έτος η κ. Μενεσελίδου μίλησε για μία ιδιαίτερα δραστήρια από άποψη εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών αλλά και εκδηλώσεων ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος, χρονιά, με πολύ σημαντικές όπως υπογράμμισε παραγωγές του ιδίου του ΔΗΠΕΘΕ. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε το κοινό της Κομοτηνής είχε την ευκαιρία να δει την πρώτη εξ αυτών, το χοροθέατρο “Birds Lamen”, «μια δική μας παραγωγή, με δύο σημαντικές ντόπιες δημιουργούς» όπως υπογράμμισε, ενώ «η επόμενη αποτελεί ένα πάντρεμα του ερασιτεχνικού και της επαγγελματικής δημιουργίας, και αφορά στον περίφημο «Μπακαλόγατο» που αναμένουμε με μεγάλη χαρά». Η ίδια έκανε λόγο για μία παράσταση η οποία «θα αφήσει το στίγμα της στην τρέχουσα χρονιά» επισημαίνοντας πως «όσοι έχουμε δει μέχρι τώρα από κοντά τη δουλειά που γίνεται, σε κάθε επίπεδο, σκηνοθεσία, σκηνογραφία, κουστούμια, μουσική, που είναι όλα επαγγελματικά, και ως το παίξιμο των ερασιτεχνών μας, θα συμφωνήσουν μαζί μας».
 
Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει η σκηνοθέτης και υπεύθυνη του ερασιτεχνικού εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ κ. Άννη Μαχαιροπούλου, στην οποία όπως τόνισε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ «χρωστάμε πάρα πολλά, τόσο εμείς ως θέατρο, καθώς είναι ο άνθρωπος που δίνει πνοή σε πάρα πολλές δραστηριότητες του ΔΗΠΕΘΕ, όσο και οι μαθητές της, μικροί και μεγάλοι». 

Σε κείμενο του Χρήστου Χαρτοματσίδη η παράσταση στο αρχαίο θέατρο Μαρώνειας


Η κ. Μενεσελίδου έκανε επίσης γνωστό πως στο στάδιο της κατάρτισής του βρίσκεται αυτή την περίοδο το πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ για το διάστημα Ιουνίου – Δεκεμβρίου 2016, ανακοινώνοντας πως και φέτος θα πραγματοποιηθεί η συνεργασία με το Δήμο Μαρωνείας – Σαπών και την Εφορεία Αρχαιοτήτων, με το ανέβασμα μιας παράστασης στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας. Μάλιστα όπως γνωστοποίησε κατά πάσα πιθανότητα η παράσταση αυτή, που θα αποτελεί παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, θα αφορά σε κείμενο του Κομοτηναίου Χρήστου Χαρτοματσίδη.
 
«Αυτή που θεωρώ ότι θα είναι η σημαντική μας δουλειά, τον Ιούνιο θα είναι η παρουσίαση των ερασιτεχνικών μας τμημάτων, στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη» επεσήμανε επίσης η ίδια για να προσθέσει πως και φέτος το ΔΗΠΕΘΕ θα νοικιάσει το θερινό θέατρο της πόλης μας σε μία σειρά από επιλεγμένους θιάσους κατά το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου. 

«Η στήριξη των συμπολιτών μας κατέστησε δυνατό να ισοσκελίσουμε το έλλειμμα του 2014»

Αισιόδοξη ως προς την απόδοση από πλευράς Υπουργείου των χρημάτων για το τρέχον έτος εμφανίστηκε τέλος η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ τονίζοντας πως η διαδικασία από πλευράς Υπουργείου έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ επανέλαβε πως το χρήματα, για το 2015 έχουν αποδοθεί.
 
Άγνωστο παραμένει το αν τελικά το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής θα λάβει τα χρήματα για το 2014, που αφορούσαν στον προγραμματισμό του 2015, με την κ. Μενεσελίδου να επισημαίνει πως στην περίπτωση της πόλης μας τα χρήματα αυτά «δόθηκαν» από τους ίδιους τους συμπολίτες μας οι οποίοι «ενέκριναν το πρόγραμμά μας και το στήριξαν με τη συμμετοχή τους».
 
«Το μειωμένο εισιτήριο των 5 και 10 ευρώ, σε συνδυασμό με μία σειρά από ελευθέρας σε ειδικές κατηγορίες συμπολιτών, οδήγησαν τους συμπολίτες μας με μεγάλη χαρά στο θέατρο, καθιστώντας δυνατό για εμάς να ισοσκελίσουμε το έλλειμμα αυτό» υπογράμμισε η ίδια για να επισημάνει τέλος πως «υπάρχει πάντα και το “ασφαλές μαξιλάρι” του Δήμου οποίος μπορεί πάντα να εγκρίνει ένα ποσό και να εφόσον καταστεί απαραίτητο και να αυξήσει την επιχορήγηση του ΔΗΠΕΘΕ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.