Εργο πνοης για την Ξανθη το δασικο χωριο Ερυμανθου

Το δασικό χωριό Ερυμάνθου παραδόθηκε σήμερα για χρήση στα πλαίσια σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Σταυρουπόλεως Ξάνθης, στη Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης Σταυρούπολης.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος της Σταυρούπολης Γιάννης Τσεγκελίδης και ο Διευθυντής Δασών Νομού Ξάνθης, κ. Βουζαράς.

Όπως δήλωσε πριν την υπογραφή της σύμβασης ο γ.γ. της Περιφέρειας ΑΜ-Θ , Άρης Παπαδόπουλος, για την πρωτοβουλία της δημιουργίας αυτού του χωριού έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον το γραφείο του πρωθυπουργού και σημείωσε ότι αυτές οι υποδομές θα πρέπει να αξιοποιηθούν τουριστικά και περιβαλλοντολογικά.

Το έργο υλοποιήθηκε με λεφτά του δημοσίου από το δασαρχείο της Ξάνθης και θέση της πολιτείας όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος είναι να παραχωρεί αυτές τις υποδομές στην τοπική κοινωνία ώστε να αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι είχε γίνει καταρχήν μία συμφωνία μεταξύ της Περιφέρειας και της Διαδημοτικής Εταιρείας που είχε συσταθεί στο νομό Ξάνθης στην οποία συμμετείχε και ο Δήμος Σταυρούπολης, αλλά στην πορεία διαλύθηκε η εταιρεία και προέκυψε το ενδιαφέρον της δημοτικής εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης στην οποία και παραχωρήθηκε σήμερα η χρήση του δασικού τους χωριού.

Στις δικές του δηλώσεις ο δήμαρχος Σταυρούπολης Ξάνθης, κ. Γιάννης Τσεγκελίδης ,τόνισε ότι χρειάστηκε αρκετός χρόνος μέχρις ότου οριστικοποιηθεί το πλαίσιο συμφωνίας με την Περιφέρεια και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο Δήμος θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες που υπάρχουν από την Περιφέρεια σχετικά με τη λειτουργία του συγκροτήματος, σε συνεργασία με το δασαρχείο.

«Πιστεύουμε ότι το δασικό χωριό θα αποτελέσει την αιχμή της ανάπτυξης της περιοχής μας», κατέληξε ο κ. Τσεγκελίδης.

Δάμων Δαμιανός

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.