Εργαζομενοι, επαγγελματιες κι επιστημονες δινουν ραντεβου στο Εργατικο Κεντρο την Πεμπτη, στις 11 το πρωι

Κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 4ης του Φλεβάρη, απεύθυναν προς σύσσωμη την τοπική κοινωνία σε σχετική συνέντευξη τύπου εκπρόσωποι φορέων και συνδικάτων της Ροδόπης.
 
Συγκεκριμένα στην σχετική συνέντευξη τύπου που στόχο είχε την κινητοποίηση όλων των παραγωγικών ομάδων της Ροδόπης για την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί της Πέμπτης, με σημείο εκκίνησης το εργατικό κέντρο της Κομοτηνής, κάλεσμα συμμετοχής απηύθυναν ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Αντώνης Φραντζής, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Κομοτηνής κ. Παντελής Μαγαλιός, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κ. Νίκος Παπαθανασίου, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κ. Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος καθώς και ο κ. Ευάγγελος Καβανόζης, εκ μέρους του Συνδέσμου Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων ν.Ροδόπης. 

Παντελής Μαγαλιός «Το συγκεκριμένο ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν δίνει λύση σε καμία κοινωνική τάξη»

Ο κ. Φραντζής ανακοίνωσε την κοινή απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Ροδόπης, του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης και της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης για το καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων και την συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής προς όλα τα μέλη των προαναφερθέντων φορέων.
 
Αντίστοιχο κάλεσμα απηύθυνε και ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Κομοτηνής κ. Παντελής Μαγαλιός, τονίζοντας πως «το συγκεκριμένο ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει διότι δεν δίνει λύση σε καμία κοινωνική τάξη». «Αν θέλει η κυβέρνηση να λύσει το ασφαλιστικό υπάρχουν 1,5 εκατ. άνεργοι οι οποίοι μπορούν να μπουν στα ταμεία και να φέρουν καινούργιο χρήμα» υπογράμμισε ο ίδιος καλώντας σύσσωμη την τοπική κοινωνία να δώσει βροντερό «παρών» στις κινητοποιήσεις. 

Νίκος Παπαθανασίου «Το συγκεκριμένο ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν έχει κανένα αναπτυξιακό ίχνος»

Τη συμμετοχή του ΤΕΕ Θράκης και κατ’ επέκταση όλων των μηχανικών της Θράκης, στις κινητοποιήσεις γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κ. Νίκος Παπαθανασίου, τονίζοντας πως «οι μηχανικοί είναι αυτοί που ισοπεδώθηκαν με τις μνημονιακές πολιτικές της τελευταίας εξαετίας παρασέρνοντας 230 επαγγέλματα στην πλήρη οικονομική εξόντωση».
 
«Το συγκεκριμένο ασφαλιστικό, που επιμένουμε ότι θα πρέπει να λυθεί έστω και κάτω από την πίεση των δανειστών, δεν έχει κανένα αναπτυξιακό ίχνος, δεν δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, αλλά διαλύει υγιή ταμεία και τα συνενώνει με προβληματικά δημιουργώντας ένα απόλυτο ασφαλιστικό χάος» υποστήριξε ο ίδιος για να επισημάνει πως αυτό «οδηγεί όλους τους αυτοαπασχολούμενος και όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναγκαστικά σε μία μικρής χρονικής διάρκειας φοροδιαφυγή και στην ομαδική έξοδο από το επάγγελμα» αναγκάζοντάς τους μηχανικούς είτε να εγκαταλείψουν το επάγγελμα είτε να οδηγηθούν στις χώρες της Ευρώπης οι οποίες όπως τόνισε «δεν έχουν επενδύσει ούτε ένα ευρώ για τις σπουδές τους, εν αντιθέσει με τους έλληνες φορολογούμενους». 

Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος «Η μάχη της 4ης του Φεβρουαρίου είναι η πιο κρίσιμη μάχη των τελευταίων ετών»

«Η μάχη της 4ης του Φεβρουαρίου είναι η πιο κρίσιμη μάχη των τελευταίων ετών» υπογράμμισε με την σειρά του ο κ. Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα σύσσωμη η τοπική κοινωνία να συμμετάσχει μαζικά στις προγραμματισμένες για την Πέμπτη κινητοποιήσεις «για να διατρανώσουμε την αντίδρασή μας στις ασφαλιστικές ρυθμίσεις που πάνε να επιβληθούν». «Καλούμε όλη την Ροδόπη να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων όλοι μαζί» υπογράμμισε ο ίδιος χαρακτηριστικά τονίζοντας πως «καμία κοινωνική ομάδα δεν πρέπει να απουσιάζει από τη μεγάλη αυτή μάχη», ενώ τέλος απηύθυνε ξεχωριστό κάλεσμα στους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα τονίζοντας πως «το κόστος που θα επακολουθήσει με την ισχύ του νομοσχεδίου, σε σχέση με αυτό που θα επωμιστούμε με την απεργία, θα είναι πολλαπλάσιο».

Την υποστήριξη των συνταξιούχων του ν.Ροδόπης δήλωσε τέλος και ο κ. Ευάγγελος Καβανόζης, μέλος του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων ν.Ροδόπης τονίζοντας πως οι συνταξιούχοι αποτελούν τα «ισοζύγια από τα οποία το μακρύ χέρι του κράτους έχει κάνει μία ληστρική αφαίμαξη των ταμείων μας» και δηλώνοντας πως οι συνταξιούχοι θα συμμετάσχουν « ολόψυχα» στις αυριανές κινητοποιήσεις, καθώς « η μόνη πίεση που εμείς μπορούμε να ασκήσουμε είναι η παρουσία μας». 

Ξεχωριστή συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ την ίδια μέρα στην πλατεία

Να σημειωθεί ότι την ίδια μέρα προγραμματίζει ξεχωριστή πορεία και το ΠΑΜΕ Ροδόπης. Σημείο συγκέντρωσης της πορείας είναι η Κεντρική Πλατεία και ώρα έναρξης 10.00. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.