Εργαζομενοι ΕΑΣ σε απογνωση

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣ Νομού Ροδόπης εφόσον έχουν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 17 μηνών και εδώ και έξι χρόνια υφίστανται την κοροϊδία και την εγκατάλειψη. Οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ καλούν όλο τον κόσμο να τους συμπαρασταθεί σε αυτή την κινητοποίησή τους.

«Ξεκινάμε τις κινητοποιήσεις μας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΑΣ κ. Καφαλής, «οι οποίες στο μέλλον θα γίνουν εντονότερες. Με όλα αυτά που βλέπουμε στις τηλεοράσεις χρήμα υπάρχει. Το μόνο που απομένει είναι η διάθεση της πολιτείας».

Το σχέδιο που προτείνουν οι εργαζόμενοι για την εξυγίανση της ΕΑΣ είναι εφικτό κατά τον κ. Καφαλή. «Δίνουμε πολύ περισσότερα ως κοινωνία και ως άνθρωποι για να γίνει η απλή ρύθμιση των χρεών. Η διοίκηση έχει πάρει την απόφαση να εκποιήσει ακίνητη περιουσία έναντι των χρεών της οπότε δεν μένει κάτι άλλο. Δέχονται την επιτήρηση της Αγροτικής Ένωσης, δέχονται τον οποιοδήποτε έλεγχο που θα διασφαλίσει κερδοφορία στην Οργάνωση, στηρίζοντας έτσι και τους 16000 αγρότες. Στην ουσία μένει η διάθεση της πολιτείας και της κοινωνίας να δει τα θέματα θετικά».

Το προηγούμενο Σάββατο οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Στυλιανίδη. Όπως μεταφέρει ο κ. Καφαλής το κλίμα της συνάντησης ήταν θετικό. «Βέβαια και άλλη φορά αντιμετωπίσαμε κλίμα θετικό. Ας ελπίσουμε ο κ. Στυλιανίδης αυτή τη φορά θα παίξει το ρόλο που πρέπει για τον τόπο του για τους εργαζόμενους αλλά και για τους αγρότες. Αυτό το οφείλει». Κατά τη διάρκειά της τέθηκε χρονοδιάγραμμα δύο εβδομάδων για να ληφθεί μία απόφαση για την Οργάνωση. «Αν η πολιτεία θέλει μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημά μας Να σταματήσουμε να περιφέρουμε την ξεφτίλα μας και την ξεφτίλα της κοινωνίας. Στις επιστολές μας τονίζουμε ότι «αναζητούμε τους ηγέτες, την πολιτεία, τη Ροδόπη». Εννοούμε τη Ροδόπη που θέλει να έχει ο λαός της και όχι αυτή τη Ροδόπη του φόβου και της ανασφάλειας που ζούμε τώρα. Αν αυτό τον ρόλο δεν τον παίξει ο κ. Στυλιανίδης που είναι από τα βαριά χαρτιά της κυβέρνησης τότε κοροϊδευόμαστε. Πρέπει να σταματήσει αυτή η κοροϊδία. Η Ένωση καίγεται και είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε ένα κουβά νερό να σβήσουμε τη φωτιά. Ποιοι όμως πετάνε τον κουβά με την βενζίνη; Αυτό πρέπει να αλλάξει και είναι μιζέρια».

Μια πόλη συλλογική – Μια πόλη όλοι μαζί»

Σήμερα το βράδυ στις 7 στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην οποία συμμετέχουν αφιλοκερδώς ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, ο Χρήστος Χατζόπουλος και οι μπάντες του, το συγκρότημα Balkanatolia και ο Ηλίας Ιωαννάκης με το συγκρότημά του. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα γίνει στο πρώην REX στο Εργατικό Κέντρο.

Ο κ. Καφαλής καλεί όλους τους συμπολίτες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια γιατί όπως τονίζεται και στο πρόγραμμα «μόνο εάν είμαστε χιλιάδες λαού ο κάθε πολίτης της Ροδόπης θα μπορεί να διώξει τους φόβους και να νοιώσει ότι είμαστε «Μια πόλη συλλογική – Μια πόλη όλοι μαζί».

Την Παρασκευή στις 31 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ θα καταλάβουν την πλατεία και καλούν όλους τους αγανακτισμένους του κόσμου να είναι εκεί. «Σας χρειαζόμαστε όλους κοντά μας, αλλιώς κινδυνεύει να χαθεί και πάλι: Η Δικαιοσύνη, η ανθρώπινη Αξιοπρέπεια. «Μια πόλη όλοι μαζί». Παρών στον άνθρωπο. Απόντες από το απάνθρωπο σύστημα».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.