Εργαστηρια και Δρωμενα σε Ρομα και Πομακους

Από τον «Μικρό Διάκοσμο –Θρακικό Θέατρο Σκιών» σε όλη τη Θράκη

Υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

 
Ο «Μικρός Διάκοσμος» εδώ και χρόνια έχει στήσει καλλιτεχνικά σχολειά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και ειδικά στη Θράκη, σε συνεργασία με συλλόγους, δήμους κλπ. Αυτήν τη φορά, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με θέμα: «Καταπολέμηση ανισοτήτων και διακρίσεων», θα δημιουργήσει παραστάσεις θεάτρου σκιών σ’ όλη τη Θράκη και ειδικότερα σε υποβαθμισμένες περιοχές.
 

Θα γίνουν οκτώ παραστάσεις από το Θρακικό Θέατρο Σκιών και αντίστοιχα εργαστήρια σε όλη τη Θράκη, και ένα μεγάλο εργαστήρι με τον βραβευμένο σύλλογο «Ελπίδα» του Δροσερού Ξάνθης. Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν παραστάσεις και θα δημιουργήσουν τον δικό τους θίασο με τη βοήθεια του σκηνοθέτη-καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Βουλτσίδη, της σκηνογράφου Γεωργίας Γιαννοπούλου και των βοηθών τους. Θα διδαχθούν σενάριο-φωνές-χειρισμό φιγούρας, ενώ θα κατασκευάσουν και τις φιγούρες του έργου από την αρχή. Επιπλέον, θα δημιουργήσουν ορχήστρα και θα παρουσιάσουν, τέλος, την παράστασή τους στη γειτονιά τους αλλά και κεντρικά στην Ξάνθη.
 

Τα εργαστήρια και δρώμενα του «Μικρού Διακόσμου-Θρακικού Θεάτρου Σκιών» θα γίνουν τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2019 μέχρι και τον Ιανουάριο 2020.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.