Εργαστηρι βιβλιοδεσιας στο Ιδρυμα Θρακικης Τεχνης και Παραδοσης

Οι μαθητές του θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις τεχνικές της βιβλιοδεσίας και τις κατηγορίες των υλικών που την απαρτίζουν

Στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θα λειτουργήσει στην διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς 2020-2021, Εργαστήρι Βιβλιοδεσίας.

Όπως εξηγεί σε μήνυμά της η υπεύθυνη του εργαστηρίου, η Βιβλιοδεσία ως τέχνη ήρθε σαν επινόηση ενάντια στη φθορά και ανήκει στην κατηγορία των πιο σύνθετων πολιτιστικών αγαθών.

Ανήκει στον κλάδο της καλλιτεχνικής βιοτεχνίας που συνδυάζει την τέχνη και την τεχνική, που απαιτεί την αμεσότητα της συνεργασίας σκέψης – χεριού, που έχει, τέλος, και πολιτιστικό χαρακτήρα αφού συνδέεται άμεσα με τα προϊόντα του πνεύματος, όπως είναι τα βιβλία. Παρά τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της και παρά τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσει κανείς κατά την διαδικασία της, δίνει την δυνατότητα να αντικρίσει κανείς τους πλατείς ορίζοντες της τέχνης μέσα από την δική του καλλιτεχνική δημιουργία, μέσα από την τέχνη της βιβλιοδεσίας.

Ειδικότερα το εργαστήρι Βιβλιοδεσίας του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης  και Παράδοσης έχει την δυνατότητα να προσφέρει στους μαθητές του την γνωριμία με τις τεχνικές της βιβλιοδεσίας και με τις κατηγορίες των υλικών που την απαρτίζουν.

Σκοπός είναι οι μαθητές να δημιουργήσουν τα δικά τους χειροποίητα βιβλία χρησιμοποιώντας τις τεχνικές της Βιβλιοδεσίας, την φαντασία και το μεράκι τους.

Υπεύθυνη του Εργαστηρίου βιβλιοδεσίας θα είναι η κ. Γιούλη Καουσλίδου.

Info

Πληροφορίες, εγγραφές καθημερινά 10:00-13:00 και 17:00-21:00, από την Γραμματεία του Πολιτιστικού Πολυχώρου της καπναποθήκης «Π», στην Καπνεργατών 9 και στα τηλέφωνα 25410 26635 (απογευματινές ώρες) και στο 25410 29282 (πρωινές ώρες).

Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση ή όχι των Εργαστηρίων του Ιδρύματος, θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.