Εργασιες στην παραλια που βρισκεται το μηχανημα Seatrack στο Φαναρι

Με στόχο να γίνει πιο προσβάσιμη συνολικά για τα άτομα με αναπηρία - Μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται το μηχάνημα στην παραλία

Εργασίες ώστε να γίνει πιο προσβάσιμη η παραλία Ιουλία, όπου είναι τοποθετημένο το μηχάνημα Seatrack, το οποίο διασφαλίζει στα ΑμεΑ την πρόσβαση στη θάλασσα θα γίνονται τις επόμενες δέκα ημέρες, με τον Δήμο Κομοτηνής και το Σωματείο ΑμεΑ Π.Ε Ροδόπης να βρίσκονται στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης πλαισίου για την ασφαλή και αξιοπρεπή χρήση του μηχανήματος αλλά και του περιβάλλοντα χώρου. 

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Τρύφωνας Καρούντζος, για δέκα μέρες σε συνεργασία με το σωματείο θα γίνουν εργασίες ώστε η παραλία να γίνει πιο εύκολα προσβάσιμη και πιο φιλική για τα ΑμεΑ, με βελτιωμένη πρόσβαση στο μηχάνημα αλλά και στα αποδυτήρια και τις τουαλέτες.
 
Εντός του δεκαημέρου αναμένεται να οριστικοποιηθεί και η σύμβαση εργασίας ενός ατόμου που θα είναι υπεύθυνο για την λειτουργία του μηχανήματος και θα βοηθάει τα ΑμεΑ στη χρήση του, ενώ μετά από συμφωνία με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη ο μηχανισμός θα λειτουργεί μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, όταν και θα αποθηκευτεί από το Δήμο για τον χειμώνα, ώστε να αναπτυχθεί ξανά το επόμενο καλοκαίρι.
 
Μάλιστα ο κ. Καρούντζος σημείωσε πως το Σωματείο επιθυμεί να κάνει επιπλέον διαμόρφωση της παραλίας τα επόμενα χρόνια, ώστε να είναι συνεχώς καλύτερη η υποδομή της για τα ΑμεΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.