Εργασιες 445.000 ευρω σε 10 σχολεια της Κομοτηνης

Με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

Συντηρήσεις και επισκευές σε 10 σχολεία  θέλει να πραγματοποιήσει ο Δήμος Κομοτηνής το επόμενο διάστημα, με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και ιδίους πόρους.
 
Έτσι εργασίες θα γίνουν στο 1ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής, 2ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής, 5ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής, 7ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής, 8ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής, 10ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής, 11ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής, 13ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής, 1ο γυμνάσιο Κομοτηνής και 4ο γυμνάσιο Κομοτηνής.
 
Την αποδοχή της συμμετοχής του Δήμου Κομοτηνής στην πρόσκληση του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», που αφορά την επισκευή, συντήρηση σχολικών κτηρίων και αύλειων χώρων καθώς και κάθε άλλης συναφούς δράσης, που στόχο έχει τη βελτίωση των υποδομών της Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας εκπαίδευσης και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης  ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο.
 
Συγκεκριμένα το Συμβούλιο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής την Τετάρτη 23 Μαΐου εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο για την κατάθεση του αιτήματος στο αρμόδιο υπουργείο, η οποία θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 30 Μαΐου.
 
Το κόστος των εργασιών θα ανέλθει στα 445.000 ευρώ, από τα οποία τα 389.400 ευρώ είναι η αιτούμενη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» ενώ τα υπόλοιπα 55.600 ευρώ θα καλυφθούν από ιδίους πόρους του Δήμου Κομοτηνής.
 
Να σημειωθεί πως μέσα στις παρεμβάσεις που θα γίνουν δεν περιλαμβάνονται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, μιας και αυτές δεν είναι επιλέξιμες στο πρόγραμμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.