Εργα ενισχυσης της αγροτικης οικονομιας

Στο νομό Ξάνθης υπάρχουν πολλά έργα σε εξέλιξη μετέφερε μιλώντας χθες στον ΠτΘ ο νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος πραγματοποιούσε μια επιτόπια θεώρηση σε έργα αναδασμού. «Σε μια έκταση 80.000 στρεμμάτων γίνονται έργα σε αναδασμούς, στα Μάγγανα, το Άβατον, τη Γενισσέα, τον Πολύσιτο και άλλα αγροκτήματα. Γίνονται έργα σημαντικά που αλλάζουν την αξία της γης. Επιπλέον το κόστος παραγωγής μειώνεται μέσα από τα έργα σε μεγάλο βαθμό σε μια περίοδο που τα αγροτικά προϊόντα περνούν κρίση στις τιμές. Ο γεωργός διευκολύνεται ως προς την εργασία του και ταυτόχρονα αποκτά υπεραξία.

Πρόσφατα παραδώσαμε ένα ακόμη νέο κομμάτι δρόμου από το Εράσμιο έως το Άβατο. Ένας πολύ επικίνδυνος δρόμος αντικαταστάθηκε από έναν ευθύ δρόμο κι αποτελεί τη συνέχεια ενός μεγαλύτερου τμήματος που κατασκευάσαμε τα τελευταία χρόνια και ολοκληρώσαμε πριν λίγους μήνες, και αφορά το κομμάτι από τη διασταύρωση στην Παρανέστια περιοχή μέχρι το Εράσμιο».

Ο κ. Παυλίδης έδωσε έμφαση στην αξία γης που δόθηκε σε περιοχές όπου έγιναν έργα. «Από τους αναδασμούς και την οδοποιία που κάναμε οι υπεραξίες που προσδόθηκαν σε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα στους αναδασμούς και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα σε εκτάσεις που βρίσκονται δίπλα σε νέες οδοποιίες είναι τεράστιες κι έδωσαν μια οικονομική ανάσα σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη» εξήγησε μιλώντας περιληπτικά για κάποια από τα έργα.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.