Ερευνα και καινοτομια σε πρωτο πλανο

Ενημέρωση στην Κομοτηνή, ενόψει του νέου ΕΣΠΑ

Στην Κομοτηνή για να ενημερώσουν φορείς και επιχειρηματίες, αναφορικά με τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για υλοποίηση δράσεων έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας, βρέθηκαν χθες στελέχη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογία και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας. Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΤΕΕ Θράκης, παρουσιάστηκε μια σειρά από έργα, που υλοποίησαν ερευνητικοί φορείς και επιχειρήσεις με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013. Οι δράσεις για έρευνα και καινοτομία θα έχουν εξέχουσα θέση και κατά την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτήρη Παυλέα, ειδικό σύμβουλο του Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας, έχουν ήδη εγκριθεί πάνω από 400 εκατ. ευρώ για δράσεις, που αφορούν στην υποστήριξη της έρευνας στα πανεπιστήμια, τα ερευνητικά κέντρα και τις επιχειρήσεις. «Δουλεύουμε για να εξειδικεύσουμε αυτές τις δράσεις, να τις ωριμάσουμε και να τις προκηρύξουμε όσο το δυνατό συντομότερα», σημείωσε ο κ. Παυλέας. «Γνωρίζουμε όλοι ότι οι εποχές είναι δύσκολες δημοσιονομικά», επισήμανε, «αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης του κόσμου και των επιχειρήσεων».

Ο κ. Παυλέας εμφανίστηκε επίσης ικανοποιημένος από την υλοποίηση έργων στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2007-2013. «Η γενική εικόνα είναι ικανοποιητική», σημείωσε, αναγνωρίζοντας πως και στο προηγούμενο ΕΣΠΑ υπήρξαν δυσκολίες και καθυστερήσεις, αλλά αντιμετωπίστηκαν με τη συνεργασία εμπλεκόμενων φορέων. «Όπως διαφαίνεται από τις παρουσιάσεις, τα ερευνητικά αποτελέσματα είναι πάρα πολύ ενδιαφέροντα και χρήσιμα», κατέληξε. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.