Ερευνα για το ενδεχομενο διενεργειας κυνομαχιων στη Ροδοπη

Κατόπιν Εισαγγελικής Παραγγελίας

Εισαγγελική Παραγγελία, απεστάλη από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης κ. Κωνσταντίνα Μελισσάρη προς την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, προκειμένου να διενεργηθεί εκτεταμένη έρευνα αναφορικά με το ενδεχόμενο διενέργειας κυνομαχιών εντός της εδαφικής μας περιφέρειας και επιπλέον για τυχόν ύπαρξη παράνομων εγκαταστάσεων φιλοξενίας και εκτροφής σκύλων-κυνομάχων.
 
Όπως είναι γνωστό από αντίστοιχες περιπτώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κατά τη διενέργεια της εκπαίδευσής τους τα ζώα κακοποιούνται καθώς μεταξύ άλλων εκπαιδεύονται να αντέχουν στον πόνο.
 
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το νόμο 4039/2012 απαγορεύεται ο βασανισμός η κακοποίηση η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ' αυτού.
 
Στην Εισαγγελική Παραγγελία επισημαίνεται ότι η κακοποίηση των ζώων και κυρίως η ικανότητα αποτελεσματικής διερεύνησης της αποκτά σημασία καθώς δεν αφορά μόνον στην προστασία των ζώων αλλά και στην καταστολή εγκλημάτων τα οποία η κακοποίηση ζώων σηματοδοτεί. Για την προστασία της κοινωνίας πρέπει η Αστυνομία να δίνει ξεχωριστή σημασία στο είδος αυτό  κακοποίησης ζώων (κυνομαχίες) και να το διερευνά σε βάθος διότι πάντα στις κυνομαχίες ο βασανισμός ζώων συνδέεται με άλλα εγκλήματα όπως ναρκωτικά, τζόγος, όπλα, σωματεμπορία παιδική πορνογραφία και γενικότερα με το οργανωμένο έγκλημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.