Ερχονται διοδια στον Καθετο αξονα Νυμφαιας;

Αποφασισμένη να κατασκευάσει διόδια σε όλες τις εισόδους της χώρας, από τη Μέστη μέχρι την Ιεροπηγή, η Εγνατία Οδός ΑΕ

Δεδομένη είναι η λειτουργία διοδίων στις εισόδους της χώρας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εγνατίας Απόστολο Αντωνούδη, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» δήλωσε ότι τα διόδια «είναι κάτι το οποίο το οφείλουμε στη χώρα. Δεν μπορεί όλη η Ευρώπη να χρησιμοποιεί τα δίκτυά μας -τα οποία τα έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός σε μεγάλο βαθμό- και να μην πληρώνει κανένας τίποτα.

Άρα στις εισόδους της χώρας να θεωρούμε δεδομένο ότι τα επόμενα χρόνια- όχι άμεσα, τους επόμενους μήνες- θα μπουν διόδια. Όπως στην Ιεροπηγή (Καστοριάς), στους Ευζώνους και στη Μέστη (Αλεξανδρούπολης)».

Ο κ. Αντωνούδης αναφέρθηκε και στον κυρίως άξονα της Εγνατίας, Ηγουμενίτσας- Αλεξανδρούπολης, τονίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια από την Εγνατία Α.Ε. για αναλογικότερη χρέωση, ενώ προανήγγειλε τη λειτουργία σταθμών διοδίων σε αυτό τον άξονα, όχι άμεσα αλλά ενδεχομένως μέσα στο 2017.

Όσο για τις αντιδράσεις για τα νέα διόδια που τέθηκαν σε λειτουργία στον Προμαχώνα, διαβεβαίωσε ότι με τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπουργείων, τα 170 οχήματα που έχουν οι κάτοικοι της περιοχής του Προμαχώνα, θα έχουν κάρτα 20 ελεύθερων διελεύσεων το μήνα, ενώ οι εργαζόμενοι θα εφοδιαστούν με κάρτα για 40 ελεύθερες διελεύσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.