Ερχονται χρηματα στην Περιφερεια απο τον TAP

Μοιρασιά 50-50 μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων διέλευσης για τα χρήματα που θα λάβουν από τον TAP

Τους τρόπους με τους οποίους η Περιφέρεια ΑΜΘ θέλει να προχωρήσει στην αξιοποίησή των τελών κοινωνικής ευθύνης, τα οποία προτίθεται να παραχωρήσει ο Αγωγός TAP στις περιφέρειες διέλευσής του, ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ.
 
Ο TAP έχει προχωρήσει στις αποφάσεις τελικής υλοποίησης, και παρόλο που δεν επιτρέπεται να δώσει ο αγωγός ανταποδοτικά τέλη ή τέλη όδευσης, υπάρχουν όμως τέλη εταιρικής ευθύνης, και μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο, φαίνεται να είναι διαθέσιμος να δώσει στις τρείς περιφέρειες από τις οποίες διέρχεται ένα ποσό της τάξης των 30 εκ. ευρώ.
 
Ο κ. Παυλίδης σε συνάντηση με τους αρμόδιους του TAP επαναβεβαίωσε την αρνητική θέση της Περιφέρειας ΑΜΘ όσο αφορά τη διέλευση από τα Τενάγη, δήλωσε όμως πως δεν θα αρνηθεί το ποσό που προορίζεται για την Περιφέρεια, και από αυτό το μισό θα δοθεί στους Δήμους από τους οποίους διέρχεται ο αγωγός, ενώ το υπόλοιπο θα μείνει στην Περιφέρεια.
 
Για να μην υπάρχει όμως καμία αμφισβήτηση για τη διαφάνεια και την καθαρότητα της διαδικασίας ο κ. Παυλίδης τόνισε προς το Συμβούλιο πως επεξεργάζεται τη δημιουργία ενός επιχειρησιακού προγραμματικού σχεδίου, όπου με πλήρη καθαρότητα και μέσα από το περιφερειακό συμβούλιο θα αποφασιστούν οι προς ένταξη δράσεις σε αυτό, με γνώμονα την ανταποδοτικότητά τους προς τις τοπικές κοινωνίες, μέσα από μια επιτροπή παρακολούθησης με εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.