Ερχεται το Διαζωμα στην Κομοτηνη

Στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας, την Κομοτηνή αλλά και σε όλα τα μνημεία της ΠΑΜΘ θα βρεθεί το Διάζωμα το 2017 με αφορμή τη Γενική του Συνέλευση

Οριστική είναι πλέον η απόφαση της πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης του Διαζώματος για το 2017 στην περιοχή μας, μιας και στην γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ανακοινώθηκε ότι η επόμενη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή και δόθηκε η σκυτάλη στο Δήμαρχο Κομοτηνής, κ. Γιώργο Πετρίδη.
 
Η σκέψη αυτή γεννήθηκε με αφορμή την υλοποίηση της Πολιτιστικής Διαδρομής της Εγνατίας Οδού από την Περιφέρεια ΑΜΘ, την οποία ο Πρόεδρος του Διαζώματος κ. Σταύρος Μπένος έχει χαρακτηρίσει «Το μεγαλύτερο οραματικό σχέδιο της Β. Ελλάδας για τα επόμενα 50 χρόνια».
 
Για αυτό άλλωστε και στα τέλη του Ιουνίου είχε βρεθεί στην περιοχή μας κλιμάκιο του Διαζώματος, που πραγματοποίησε περιοδεία στους αρχαιολογικούς χώρους και τα αρχαία Θέατρα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με επικεφαλής τον κ. Μπένο.
 
Στα σχέδια του κλιμακίου τότε ήταν η Γενική Συνέλευση να περιλαμβάνει και επισκέψεις σε όλα τα μνημεία της Περιφέρειας, από τη Θάσο ως τη Σαμοθράκη, ένα πρόγραμμα το οποίο θα βγει στο επόμενο χρονικό διάστημα μετά από συνεργασία με την Περιφέρεια, η οποία φυσικά είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο στην πολιτιστική διαδρομή.
 
Τελικά η Γενική Συνέλευση αποδέχτηκε την εισήγηση του κ. Μπένου και αποφάσισε την πραγματοποίηση της Συνέλευσης στην Κομοτηνή.
 
Να σημειώσουμε ότι η Γενικές Συνελεύσεις του Διαζώματος δεν περιορίζονται σε απλές επισκέψεις, αλλά περιλαμβάνουν δρώμενα, εκθέσεις καθώς και προγράμματα και μελέτες που αφορούν αρχαία θέατρα της χώρας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.