Ερχεται το 7ο Διεθνες Φεστιβαλ Κιθαρας Θρακης

22 με 25 Απριλίου εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες

Για έβδομη συνεχή χρονιά, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες με τον κορωνοϊό, θα διεξαχθεί φέτος 22-25 Απριλίου το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, από την Δημοτική Κοινωνική Επιχείρηση Πολιτισμού – Παιδείας & Αθλητισμού – Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. Κομοτηνής.

Το Φεστιβάλ αποτελεί πλέον ένα πολιτιστικό θεσμό με διεθνή κιθαριστική καταξίωση. Γίνεται πάντα με την στήριξη και την καλλιτεχνική οργάνωση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και είναι συνολικά η 69η Διοργάνωση του Συλλόγου από το 2013 που ιδρύθηκε.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο Κομοτηναίος συνθέτης – κιθαριστής και παιδαγωγός Δημήτρης Σβυντρίδης.

Συμμετέχουν κορυφαία ονόματα της κλασικής κιθάρας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι Στέλιος Γκόλγκαρης, Βασίλης Μαστοράκης, Κωνσταντίν Ντίνκοβ (Βουλγαρία), Στέλα Ντίνκοβα (Βουλγαρία), Τρίο Φρανσερί (Γαλλία), Σανέλ Ρέζιτς (Βοσνία), Μπαπτίστ Ρομάνο (Γαλλία), Γιώργος Γκόλγκαρης, Αντώνης Μυτακίδης και πολλοί άλλοι εκλεκτοί παιδαγωγοί και σολίστ.

Να θυμίσουμε ότι το Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης – Thrace Guitar Festival έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία, χάρις στο ψηφιακό CD που κυκλοφορεί από την FM RECORDS, σε πάνω από 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον πλανήτη, κάνοντας γνωστή την Θράκη διεθνώς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.