Ερχεται στον Σωστη ο Τοπικος Αστυνομος

Με τοποθέτηση ενός Τοπικού Αστυνόμου ξεκινά ο θεσμός στη Ροδόπη

Να δώσουν το κοινωνικό πρόσημο της Ελληνικής Αστυνομίας στη δράση τους ελπίζει η ηγεσία του Σώματος, που παρουσίασε τον θεσμό του τοπικού αστυνομικού σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη στην Αθήνα.
 
Αυτό το κοινωνικό πρόσημο θα κληθεί να φέρει ένας Τοπικός Αστυνομικός στο Σώστη, που είναι και ο μοναδικός οικισμός της Ροδόπης που θα εγκαινιάσει το θεσμό.
 
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας παρουσιάζοντας το θεσμό τόνισε πως ο τοπικός αστυνομικός ως βασικός συνδετικός κρίκος του Αστυνομικού Τμήματος, στο οποίο υπάγεται διοικητικά και ανήκει οργανικά, με την τοπική κοινωνία, εκφράζει αυτό ακριβώς που αποτελεί βασική κατεύθυνση και κύριο προσανατολισμό του Σώματος. Την εξωστρέφεια, τη σύγκλιση της Αστυνομίας με την κοινωνία, την ανάπτυξη σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κατανόησης και συνεργασίας του αστυνομικού με τον πολίτη.
 
«Γιατί ο Τοπικός Αστυνόμος», εξήγησε ο κ. Τσουβάλας, «εντάσσεται σήμερα σ’ ένα συμπαγές περιφερειακό σύστημα αστυνόμευσης, όχι για να καλύψει ουσιαστικά λειτουργικά ή επιχειρησιακά κενά ή ελλείμματα των Υπηρεσιών, αλλά βελτιώνοντας την ποιότητα του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών ιδίως της απομακρυσμένης ελληνικής περιφέρειας, εκπληρώνοντας την κοινωνική προσδοκία για καθημερινή παρουσία και άμεση επικοινωνία του πολίτη με τον αστυνομικό».
 
«Ο Τοπικός Αστυνόμος, ως θεσμός», συνέχισε ο ίδιος «θα αντιπροσωπεύει τις έννοιες της συναίνεσης, της σύγκλισης, του ανθρωπισμού, της αμοιβαιότητας, της συμμετοχής, της εποικοδομητικής συνύπαρξης της Ελληνικής Αστυνομίας με το βασικό κύτταρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον πολίτη. Της κοινωνικής συμπόρευσης του αστυνομικού του επαρχιακού Αστυνομικού Τμήματος με τον πολίτη της περιοχής».
 
Να σημειωθεί πως για την Περιφέρεια ΑΜΘ, εκτός από τον Σώστη, ο θεσμός θα ενεργοποιηθεί στο Σιδηρόνερο του Δήμου Δράμας, στη Νέα Βύσσα του Δήμου Ορεστιάδας, στους Μεταξάδες του Δήμου Διδυμοτείχου και στα Λάβαρα του Δήμου Σουφλίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.