Ερχεται λυση για το παλιο Δικαστικο Μεγαρο Κομοτηνης;

Ενδιαφέρον για την παραχώρησή του φαίνεται να εξέφρασε το Υπουργείο Δικαιοσύνης - Στην Κομοτηνή θα βρεθεί ο ΓΓ Δικαιοσύνης

Στην Κομοτηνή αναμένεται να βρεθεί, εκτός απροόπτου, στα τέλη Οκτωβρίου ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και πρόεδρος του ΤΑΧΔΙΚ κ. Παναγιώτης Αλεξανδρής.

Ανάμεσα στην ατζέντα των θεμάτων του φαίνεται πως θα είναι και το παλιό Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, την παραχώρηση του οποίου, όπως είναι γνωστό, έχει ζητήσει ο Δήμος Κομοτηνής.

Πληροφορίες θέλουν το Υπουργείο Δικαιοσύνης να προτίθεται να προχωρήσει στην παραχώρηση προς το Δήμο Κομοτηνής, αν και ακόμα δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι όροι και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτή.

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος έχει ζητήσει την παραχώρηση του κτιρίου για μια περίοδο 30 ετών, με στόχο τη διάσωσή του αρχικά και την ανάδειξή του στη συνέχεια, ως μέρος της ιστορίας της Κομοτηνής.

Μέχρι και το 2003 στο κτίριο στεγάζονταν δικαστικές υπηρεσίες, ωστόσο από τότε και μέχρι σήμερα δηλαδή για διάστημα περισσότερο των 15 ετών δεν λειτουργεί πλέον και εμφανίζει μία εικόνα εγκατάλειψης, ενώ υφίσταται καθημερινά φθορές που προοδευτικά απειλούν ακόμη και τη στατικότητά του.

Με την παραχώρηση στο Δήμο, θα μπορέσουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε το κτίριο να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να αποκατασταθεί στην προηγούμενη του κατάσταση.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.