ΕΠΣ Θρακης: Σε ρυθμους τελικου κυπελλου κινουνται Μεγας Αλεξανδρος Ιασμου και Δοξα Νεου Σιδηροχωριου

Ποδοσφαιρικός πολιτισμός στις δηλώσεις των πρωταγωνιστών των δύο φιναλίστ

Την Τρίτη 14 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης «The Cups» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Ελευθερίων Θράκης 2019 και ως είθισται πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαΐου η καθιερωμένη Συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΕΠΣ Θράκης στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των δύο φιναλίστ, του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου και της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου.

Τα τελευταία χρόνια η ΕΠΣ Θράκης φροντίζει να μετατρέπει τον τελικό σε γιορτή ενώ μεγάλη είναι και η ανταπόκριση του κόσμου της Ροδόπης που γεμίζει το ΔΑΚ. Μάλιστα και φέτος ο αγώνας θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς συγκεντρώνονται χρήματα για έναν συμπολίτη μας που έχει μεγάλη ανάγκη καθώς δίνει αγώνα για την ζωή του. 

Μάνος Γαβριηλίδης «Να αποτελέσουμε εμείς το έναυσμα για να έρθει ο κόσμος στον αθλητισμό» 

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης κ. Μάνος Γαβριηλίδης αφού συνεχάρη τις δύο ιστορικές ομάδες τόσο για την παρουσία τους στον τελικό όσο και συνολικά για την φετινή τους πορεία, ανέφερε πως και ο φετινός τελικός ευελπιστεί να αποτελέσει γιορτή του ποδοσφαίρου, συγκρίνοντας τον με όλα όσα έχουν διαδραματιστεί και αποφασιστεί για τον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που φέτος θα είναι ντροπή, λόγω της απουσίας φιλάθλων από τις κερκίδες. «Πρέπει να χαρούμε την αναμέτρηση και να αποτελέσει γιορτή καθώς το ποδόσφαιρο δεν πάει καλά και μπορούμε να αποτελέσουμε εμείς το έναυσμα για να έρθει ο κόσμος πιο κοντά στον αθλητισμό» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης, συμπληρώνοντας πως η παρουσία των εκπροσώπων και το φιλικό κλίμα μεταξύ τους αποδεικνύει πως ο αθλητισμός ενώνει.
 
Οι εκπρόσωποι της διοίκησης των δύο ομάδων στάθηκαν στη σημασία που έχει για την ομάδα τους η συμμετοχή στη γιορτή του ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Θράκης με τον αντιπρόεδρο της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου κ. Κατσαούνη να τονίζει πως είναι καθήκον της Δόξας και όλων, να προσφέρουν στον τοπικό αθλητισμό, δηλώνοντας υπερήφανος που η ομάδα του βρίσκεται στον τελικό για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Επιπλέον αφιέρωσε τη συμμετοχή της ομάδας του στον τελικό στον «ακούραστο εργάτη» της Δόξας Ιωάννη  Στράντζαλη, ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα στον σύλλογο.
 
Στην αντίπερα όχθη, ο πρόεδρος του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου κ. Ομέρ, ευχαρίστησε την ΕΠΣ Θράκης για τον χαρακτήρα γιορτής που δίνει στον τελικό της διοργάνωσης, δηλώνοντας χαρούμενος που η ομάδα του βρίσκεται στον τελικό και πάλι, ενώ προσκάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει έναν αγώνα υψηλού επιπέδου και να συνεισφέρει οικονομικά για τον συμπολίτη μας που έχει ανάγκη.
 
Γνωρίζοντας χρόνια ο ένας τον άλλον, Σπύρος Κουτσογιάννης και Νίκος Μπαχαρίδης «έπλεξαν» το εγκώμιο και των ομάδων  για τη συμμετοχή τους στον τελικό, υποσχόμενοι πως οι δύο ομάδες θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να χαρίσουν στο κοινό θέαμα υψηλού επιπέδου ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν οι δηλώσεις των Θοδωρή Λεφή από τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και του Χρήστου Γιαννακιτσίδη από τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου. 

«Άγχος έχει αυτός που έχει να ταΐσει την οικογένεια του και όχι αυτός που συμμετέχει σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου» 

Την παράσταση έκλεψε η ατάκα του προπονητή της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου κ. Σπύρου Κουτσογιάννη, ο οποίος, ερωτηθείς για το αν οι ποδοσφαιριστές του θα είναι αγχωμένοι για να μπορέσουν να κατακτήσουν το τρόπαιο, απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «άγχος έχει αυτός που είναι οικογενειάρχης και παλεύει να εξασφαλίσει φαγητό και τα απαραίτητα για τα παιδιά του και την οικογένεια του και όχι αυτός που συμμετέχει σε έναν αγώνα γιορτή» συμπληρώνοντας πως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ερασιτέχνες αθλητές, οι οποίοι αφιερώνουν πολύ χρόνο από την οικογένεια τους για να είναι σωστοί με τις υποχρεώσεις τους. 

Βραβεύονται οι αθλητές της ομάδας της ΕΠΣ Θράκης του 2009 που κατέκτησε την 1η θέση στην Ελλάδα 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων από την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος από την ομάδα της ΕΠΣ Θράκης, η διοργανώτρια αρχή θα βραβεύσει τους ποδοσφαιριστές και το επιτελείο που απάρτιζαν την ομάδα του 2009 που είχε χαρίσει στο ποδόσφαιρο της Ροδόπης μεγάλες στιγμές. Όπως επισήμανε ο κ. Γαβριηλίδης «είναι μία σημαντική ευκαιρία να θυμηθούμε μεγάλες στιγμές για το ποδόσφαιρο της Ροδόπης και να βραβεύσουμε τους πρωταγωνιστές».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.