ΕΠΣ Θρακης: Οι 12 μονομαχοι της Α΄ Κατηγοριας

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου ξεκινάει το πρωτάθλημα της Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης το οποίο και φέτος αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Ο Παρατηρητής της Θράκης σε ένα αναλυτικό αφιέρωμα σας παρουσιάζει του 12 μονομάχους, το «πάρε δώσε» της μεταγραφικής περιόδου και τους στόχους κάθε ομάδας.
 
Από την πλευρά μας να ευχηθούμε καλή ποδοσφαιρική χρονιά πάνω από όλα με υγεία και λιγότερους τραυματισμούς σε όλους τους συμμετέχοντες και για εμάς τους φιλάθλους  με πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ.
 
Να σημειωθεί ότι οι ομάδες παρουσιάζονται σύμφωνα με τηη βαθμολογική κατάταξη στα περσινά πρωταθλήματα Α1 και Α2 ερασιτεχνικών κατηγοριών.
 

ΠΑΟΚ Κοσμίου

 
Στο περσινό πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ Κοσμίου τερμάτισε 2oς πίσω από τη Δόξα Προσκυνητών στα Play out  με 31 βαθμούς, τέσσερις βαθμούς μπροστά από την τρίτη Ελπίδα Σαπών.
Υψηλές είναι οι βλέψεις για την ομάδα του Κοσμίου τη φετινή χρονιά καθώς στόχος είναι  η κατάκτηση  του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας  της ΕΠΣ Θράκης  που ισοδυναμεί  με άνοδο στην Γ΄ Εθνική, το κύπελλο της ΕΠΣ και μία αξιόλογη πορεία στο κύπελλο ερασιτεχνών.
Στον πάγκο παρέμεινε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Γιώργος Δίγκας καθώς πέρσι  τον  Νοέμβριο παρέλαβε την ομάδα σε δύσκολη συγκυρία και κατάφερε να την μεταμορφώσει προς το καλύτερο.
 
Σε ό,τι αφορά το έμψυχο υλικό  ο ΠΑΟΚ Κοσμίου κράτησε τον περσινό βασικό κορμό, ποδοσφαιριστές όπως οι Εφτούν Μπουτσακτσή, Γιαπρακτσής, Ξενάκης, Φλέγγας, Ταμάμης, Κυπιρτόγλου, Ερκάν.
Αντίθετα από αυτούς  που έφυγαν από την περσινή ομάδα  οι πιο αξιοσημείωτες   αποχωρήσεις  είναι  του Ραφαήλ Παναγιώτου που τελείωσε τις σπουδές του, του Μάναλη και του Καπετάνου που πήγε στον Σπάρτακο.
Από εκεί και πέρα το Κόσμιο ενισχύθηκε σημαντικά με νέους ποδοσφαιριστές. Αναλυτικά αποκτήθηκαν οι : Στέφανος Παπαρούνας  και Στέργιος Πότσης από την Κ20 του Πανθρακικού, Στέλιος Ζουμπιάδης από τη Δόξα Προσκυνητών, Δημήτρης Λεβεντέλης από Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων, Χρήστος Καλαντζής από τη Δόξα Σώστη, Παύλος Μορφακίδης  και Ιωάννης Καρβουνιάρης από τον Αστέρα Αιγείρου, Κωνσταντίνος Κώνστας από τη Νέα Ιωνία και ο Σεϊδάν Μαμούτ ο οποίος στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε στο ματς κυπέλλου με την Βιστωνίδα Κοπτερού στους χιαστούς και κατά μεγάλο ποσοστό θα χάσει τη χρονιά.
 

Ελπίδα Σαπών

 
Η τρίτη στη βαθμολογία στο περσινό πρωτάθλημα Ελπίδα Σαπών ξεκινάει ελπιδοφόρα το πρωτάθλημα με στόχο την πρωτιά στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας που ισοδυναμεί με άνοδο στην Γ΄εθνική και το κύπελλο της ΕΠΣ Θράκης.
 
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο της ομάδας θα κάτσει ο πολύπειρος Βασίλης Χαριτόπουλος.
 
Στην Ελπίδα κράτησαν τον βασικό κορμό της ομάδας  και ενισχύθηκαν σημαντικά. Από την περσινή ομάδα αποχώρησαν ο Πέτρος Δημόπουλος που πήγε ως παίχτης και προπονητής στον Κομψάτο Πολυάνθου, ο Μάνθος Λιάρος, ο Γιώργος Πανταζής και Στράτος Αράπογλου που πήγε στον Κομψάτο Πολυάνθου.  Στους απόντες συγκαταλέγεται και ο επιθετικός Βαγγέλης Καραθανάσης ο οποίος τραυματίστηκε και η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους είναι άγνωστη.
 
Σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές το καλοκαίρι   αίσθηση έκανε η μεταγραφή του Χούλιο Γιατσάι από τον ΠΑΟΚ Κομοτηνής που ήταν και πρώτος σκόρερ  της Α1΄την προπέρσινη χρονιά με τον Ορφέα Ξυλαγανής.
Ωστόσο ο Γιατσάι πρόλαβε να παίξει μόνο ένα παιχνίδι με την Ελπίδα, αυτό απέναντι στον Δοκό για το κύπελλο, καθώς αμέσως μετά ενημέρωσε τους ανθρώπους της διοίκησης πως δεν μπορεί να συνεχίσει στην ομάδα.
Στις υπόλοιπες  μεταγραφικές κινήσεις  η Ελπίδα απόκτησε έναν εκ των πρώτων σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος τον Κώστα Πασχάλη από τον Ορφέα Ξυλαγανής, αλλά και τον μεσοεπιθετικό  Παναγιώτη Πάλι από την Δόξα Προσκυνητών, τον Νίκο Γεωργοσούλη από τον Αστέρα Αιγείρου, τον  επιθετικό Φώτη Γεωργιάδη από τον Άλεξ, τον  αμυντικό Ορφέα Γεωργακόπουλου  από την Κ20 του Πανθρακικού, τον Χριστόφορο Μαρουφίδη τερματοφύλακα από την ΠΑΕ Ποντίων και τον επιθετικό Ισμαήλ από τα Αμάραντα. Επίσης προήχθησαν  στην μεγάλη ομάδα από τις ακαδημίες της Ελπίδας οι Τζάρα Σεμίχ και Γρηγόρης Χαριτόπουλος.
 

Δόξα Σώστη

 
Η τέταρτη στη βαθμολογία των περσινών Play Off με 25 βαθμούς (ισοβάθμησε με Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και Αστέρα Αιγείρου) Δόξα Σώστη φιλοδοξεί φέτος να έχει ανάλογη χρονιά με την περσινή με πρώτο στόχο στην τετράδα και εάν έρθει κάτι παραπάνω θα είναι ευπρόσδεκτο. 
 
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προπονητής θα είναι ο Ιορδάνης Καμενίδης.
 
Από την περσινή ομάδα έφυγαν αρκετοί ποδοσφαιριστές. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας πέρσι ο Τριαντάφυλλος Σερίφης πήγε στη Δόξα Προσκυνητών, ο Βασίλης Βοινιάδης στον Α.Ο. Νέας Καλλίστης, ο Σάββας Ευαγγέλου, οι Τέλιος και Γεωργόπουλος για να  αγωνιστούν στην Σουηδία και ο Παρασκευάς Τεκελής που πήγε στον ερασιτέχνη Πανθρακικό.
 
Αρκετά είναι και τα  νέα αποκτήματα για την ομάδα του Σώστη. Από την παιδική ομάδα προήχθησαν οι Μιντιούρης (επιθετικός) και Ογούζ (Αμυντικός). Από τον Ορφέα Ξυλαγανής αποκτήθηκε ο Κελεσίδης (αμυντικός), ο Κανελόπουλος (μέσος) από την Κ19 του Πανιωνίου, ο Κώστας Μαλλιαρός (αμυντικός) από την ακαδημία του Παναθηναϊκού, ο Μιχάλης Χρόνης (τερματοφύλακας) από τον Χολαργό ενώ επέστρεψε ο Δημήτρης Ανδρίκου που πέρσι αγωνιζόταν με την Ασπίδα Ξάνθης. 
 

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου

 
Η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου πέρσι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε μια αξιόλογη πορεία τερματίζοντας δεύτερη με 8 βαθμούς διαφορά από τη Δόξα Προσκυνητών και 6 βαθμούς από την τρίτη Δόξα Σώστη.  Ωστόσο στα Play out δεν είχε την ανάλογη πορεία τερματίζοντας πέμπτη με 25 ισοβαθμώντας με Δόξα Σώστη και Αστέρα Αιγείρου.
 
Φέτος η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου έχει ανεβάσει το πήχη ψηλά και, όπως μας είπε ο προπονητής της,  Σάκης Σκουλής, που φέτος διανύει την 2η χρονιά στον πάγκο της ομάδας, θα διεκδικήσει τα πάντα.
 
Βασικοί ποδοσφαιριστές από την περσινή ομάδα έμειναν και με την προσθήκη νέων αξιόλογων παικτών η Δόξα έχει ένα αξιόλογο ρόστερ για να διεκδικήσει φέτος του υψηλούς στόχους της.  Στην ομάδα ήρθαν οι Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος από την Κ19 του Ολυμπιακού Βόλου, ο Παναγιώτης , ο Κυζιρίδης από τον Άλεξ, οι  Ανδρέου, Αλεξακούδης, Τουρασανίδης και Μανιάτης από τον Αστέρα Αιγείρου, ο Τζελέπης και ο Ταβασίδης που πέρσι αγωνιζόταν με τον ΠΑΟΚ Κοσμίου. Πολύ κοντά στο να επιστρέψει στην Δόξα είναι και ο Στράτος Σουλτανίδης.
 
Από τις σημαντικές αποχωρήσεις είναι αυτές του Θόδωρου Λεφή που πήγε στη Δόξα Προσκυνητών και του Παναγιώτη Μαραγκού που τελείωσε τις σπουδές του στην Κομοτηνή.
 

Αστέρας Αιγείρου

 
Ο Αστέρας Αιγείρου θεωρείται και όχι άδικα η ευχάριστη έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος.
Κατάφερε να μπει στην εξάδα και στα Play Off. Κι αν ακόμη και τότε πολύ έλεγαν πως θα είναι αδιάφορος ήταν ανταγωνιστικός έχοντας  3 ήττες, 4 νίκες 3 ισοπαλίες και κατετάγη 6ος ισοβαθμώντας με  25 βαθμούς μαζί με τη Δόξα Σώστη και τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου.  Στην ομάδα της Αιγείρου ελπίζουν και φέτος να έχουν ανάλογη με την περσινή πορεία με πρώτο στόχο την είσοδο στην εξάδα.  
 
Στο τιμόνι του Αστέρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα κάτσει ο Φώτης  Κωνσταντινίδης.
 
Από την περσινή ομάδα έφυγαν σημαντικές μονάδες όπως ο Θωμάς που πήγε στη Δόξα Προσκυνητών, οι Καρβουνιάρης  στον ΠΑΟΚ Κοσμίου, ο Τσαγκαλίδης, ο Γεωργοσούλης στην Ελπίδα Σαπών, οι  Ανδρέου, Αλεξακούδης, Τουρασανίδης και Μανιάτης που θα αγωνίζονται στη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου.
 
Σημαντικές  και ποιοτικές όμως ήταν και οι προσθήκες που έγιναν την μεταγραφική περίοδο. Αποκτήθηκαν οι Ραμαντάνης από τη Δόξα Προσκυνητών, ο Σαμπαντικάκης (αριστερό μπακ χαφ) από τον Α.Ο. Βουλιαγμένης, ο Βίκτωρ Στεφανόπουλος (δεξί-αριστερό χαφ) από το Νέο Ηράκλειο, ο Κωνσταντίνος Χαμουζάς (δεξί μπακ) από την Αναγέννηση Παγουρίων, ο στόπερ Ανδρέας Ανδρέου, ο Κυριάκος Γεωργίου από την παιδική ομάδα της Δόξας Προσκυνητών, ο Όθωνας Βάγγερ από τον Αετό Μίσχου και ο τερματοφύλακας Θόδωρος Γκόσιος.
Επίσης αποκτήθηκαν  και οι  Μιχαήλ Πολυμένωφ (αμυντικό χαφ) και Πρόδρομος Γιαννακού (δεξί χαφ) που έχουν όμως δικαίωμα συμμετοχής από τον Ιανουάριο.
 

Ορφέας Ξυλαγανής

 
Η περσινή πορεία που είχε ο Ορφέας Ξυλαγανής δεν ήταν αυτή που περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας.  Δεν κατάφερε να μπει στην εξάδα τερματίζοντας στην κανονική διάρκεια 8ος με  22 βαθμούς.  Στα Play Out έδειξε χαραχτήρα και δεν κινδύνευσε εξασφαλίζοντας τη σωτηρία δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.
 
Φέτος στόχος του Ορφέα Ξυλαγανής είναι η είσοδος στην εξάδα παίζοντας ποιοτικό ποδόσφαιρο. Τον δύσκολο αυτόν στόχο  ανέλαβε να φέρει εις πέρας ο νέος προπονητής της ομάδας Τσορμπατζόγλου που πέρσι ξεκίνησε ως βοηθός προπονητή στον ΠΑΟΚ Κοσμίου και για μικρό διάστημα μετά την αποχώρηση του Σάββα Αϊβάζη για λίγους αγώνες εκτέλεσε χρέη πρώτου προπονητή μαζί μα τον Σάκη Δανίδη.
 
Η αποχώρηση του τέως προπονητή Νίκου Ιωσηφίδη για τον Α.Ο Μεσούνης είχε σαν αποτέλεσμα να τον ακολουθήσουν βασικοί παίχτες της  περσινής ομάδας όπως ο Εξακοΐδης, ο Κυριακίδης, ο Λυμπερακάκης, ο Πριτσίδης και ο Ανδρέου. Επίσης αποχώρησαν οι Καζάκος ,Σιδεράς , Εφραίμ Ισμαήλ , Καμνός, Κουτουρλός και ο ένας εκ των πρώτων σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος Κώστας Πασχάλης που μετακόμισε στην Ελπίδα Σαπών.
Ουσιαστικά στην Ξυλαγανή  χτίζουν μια νέα ομάδα από την αρχή καθώς οι προσθήκες μέχρι στιγμής  φτάνουν στους  17 ποδοσφαιριστές.
 
Αναλυτικά αποχτήθηκαν οι: Δημήτρης Μπόζης (επιθετικός) από τον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων, οι Χασάν Οσμάν και Σινάν Χαλήλ από την Ένωση Ασωμάτων, ο Τουφεξής (χαφ) από τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, Δερέμπεης (επιθετικό χαφ)από τον ΠΑΟΚ Κοσμίου, Ζώβλικας (μέσος) από τον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων, Ιάσωνας  Λεοντίου (μέσος) από την Ελπίδα Σαπών, Νίκος Καλαϊτζής (τερματοφύλακας) από την Αρνέα, Τάσος Νασόπουλος (τερματοφύλακας) από την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, Ιάκωβος Στρατάς (τερματοφύλακας) από την Α.Ε. Κομοτηνής, Αριστοτέλης Αλατζίδης (μέσος) από την Α.Ε. Κομοτηνής,  Σπύρος Παππάς (αριστερό μπακ) από τη Δόξα Προσκυνητών, Αρχοντής Βουτσάς (χαφ) από την Αναγέννηση Παγουρίων, Παναγιώτης Σάββας (δεξί μπακ), Κώστας Τσακίρης (χαφ) από τον Αετό Μίσχου, Ραφαήλ Φωτιάδης (μέσος) από τον Αστέρα Αιγείρου και Σιδεράς (αριστερό μπακ) από την Α.Ε. Κομοτηνής. 
 

Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων

 
Στους Αγίους Θεοδώρους φέτος σίγουρα δεν θέλουν να ζήσουν το περσινό χιτσκοκικό φινάλε που η παραμονή κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική των Play Off, όταν και είχαν κερδίσει τον Αετό Μίσχου εκτός έδρας με 0-1.
Νέος προπονητής της ομάδας ανέλαβε, η άλλοτε «σημαία» του Πανθρακικού και πρώην προπονητής στα τμήματα υποδομής του, ο Νίκος Μπαχαρίδης.
 
Από τις πιο σημαντικές απουσίες από την περσινή ομάδα είναι αυτή του πρώτου περσινού σκόρερ της ομάδας Δημήτρη Μπόζη που μετακόμισε στον Ορφέα Ξυλαγανής και του Μαγκούτα που πήγε στην Γρατινή.
Στον βασικό κορμό που κρατήθηκε στην ομάδα προστέθηκαν και οι Δημήτρης Καπετάνος από τον ΠΑΟΚ Κοσμίου, Γιώργος Κουτσοκανίδης και Πάρης Κατσαρός από την Κ20 του Πανθρακικού, τα αδέλφια Στέλιος και Γιώργος  Πασαλίδης από τον Πόντο Κομοτηνής, Μαυρογιάννης και Τσισίδας από τον Αετό Μίσχου.
 

Ορφέας Στρύμης

 
Ομοίως με τον Σπάρτακο και ο Ορφέας Στρύμης κατάφερε να μείνει στην κατηγορία την  τελευταία αγωνιστική των Play Out κάτι που φέτος οι υπεύθυνοι της ομάδας δεν θέλουν να επαναληφθεί. Στόχος του Ορφέα φέτος είναι η σωτηρία και  κάτι παραπάνω.
Νέος προπονητής ανέλαβε ο Νίκος Κυνηγόπουλος που ταυτόχρονα θα είναι και παίκτης της ομάδας.
 
Από την περσινή ομάδα έφυγαν αρκετές σημαντικές μονάδες όπως οι Κορωνάκης  για τη Δόξα Προσκυνητών, Δημητρόπουλος για την Α.Ε. Κομοτηνής, Χρήστος Μίχος για τον Α.Ο. Μεσούνης, Μιχάλης Τζιντζέλης που επέστρεψε  στο Αγρίνιο, Γιάννης Γαλανάκης που επέστρεψε στα Χανιά, Βασίλης Αντωνόπουλος και Νίκος Μαργαρίτης.
 
Οι νέοι ποδοσφαιριστές που αφίχθησαν στην ομάδα της Στρύμης είναι: O Μάνος Κανταρτζής από την Ελπίδα Σαπών, Δημήτρης Ζάγκας  από Σαμοθράκη, Γιώργος Μιχαηλίδης από Πελασγιακό, Παναγιώτης Μαχαιρίδης από τον Ηρακλή Σαπών, Ιορδάνης Πάρτσιας από ΑΕ Κομοτηνής, ο μεγάλος υιός του προπονητή επίσης Νίκος Κυνηγόπουλος από τον Πόντο Κομοτηνής και Επαμεινώνδας Μαυρίδης από τον Αετό Μίσχου.
 

Ηρακλής Σαπών

 
Η έτερη ομάδα των Σαπών ο Ηρακλής πέρσι παρέμεινε κυριολεκτικά την τελευταία  στιγμή στην Α΄κατηγορία τερματίζοντας τελευταίος σταPlay Out με 23 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τον Αετό Μίσχου που υποβιβάστηκε. Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν δύσκολο και θερμό για την ομάδα του Ηρακλή καθώς ήταν υπ’ ατμόν η συμμετοχή στο πρωτάθλημα.  Ωστόσο βρέθηκε η χρυσή τομή από τους ανθρώπους της ομάδας και ο Ηρακλής θα συμμετέχει κανονικά στο φετινό πρωτάθλημα.
 
Προπονητής ακόμα στον Ηρακλή Σαπών δεν έχει βρεθεί ωστόσο η διοίκηση της ομάδας βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες και ίσως στις επόμενες ώρες να ανακοινωθεί ποιος θα κάτσει στον πάγκο τη νέα χρονιά. 
 
Αρκετοί ποδοσφαιριστές από την περσινή ομάδα αποτέλεσαν παρελθόν. Ο τερματοφύλακας Γιώργος Ποζοφίδης  λόγω επαγγελματικών  υποχρεώσεων  μετακόμισε στην Αλεξανδρούπολη και θα αγωνίζεται στον Άλεξ, οι Χρήστος Ακριτίδης και Γιώργος Ιωαννίδης έφυγαν στο εξωτερικό και  ο περσινός προπονητής και παίχτης Θανάσης Τριανταφυλλίδης πήρε μετάθεση και κατηφόρισε στην Αθήνα.
 
Σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές μέχρι στιγμής δύο νέοι παίχτες έχουν έρθει στον Ηρακλή. Είναι ο Βίκτωρας Νικηφορίδης που ήρθε  από τον Ατρόμητο Ασπρονερίου και ο  ξάδελφος του Αλέξης Νικηφορίδης,   ο οποίος έπαιζε και παλαιότερα στον Ηρακλή  ήταν στο εξωτερικό και επέστρεψε. Επίσης τον Ιανουάριο θα έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Λευκοβίτης.
 
Στόχος του Ηρακλή Σαπών αρχικά είναι η ύπαρξη της ομάδας και να καταφέρει να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα, μένοντας στην κατηγορία. 
 
 
 

Ένωση Ασωμάτων

 
Η πρώτη νεοφώτιστη ομάδα της Α΄ κατηγορίας είναι η Ένωση Ασωμάτων που  μετά από μια καταπληκτική πορεία αναδείχθηκε  πρωταθλήτρια πέρσι στην Α2 ΄ κατηγορίας τερματίζοντας πρώτη με 36 βαθμούς. Η περίοδος του καλοκαιριού ήταν πολύ κρίσιμη για την Ένωση καθώς παρουσιάστηκε πρόβλημα υγείας στον μέχρι πρότινος πρόεδρο της ομάδας  Μεχμέτ Νουρή και έτσι ο μεταγραφικός σχεδιασμός έμεινε πολύ πίσω.
 
Η συμμετοχή της Ένωσης  Ασωμάτων στην Α΄κατηγορία  πέρασε από χίλια κύματα ωστόσο μετά από προσπάθειες του επί 3 χρόνια παίχτη και προπονητή Μεχμέτ Οτζιάν και άλλων παραγόντων της ομάδας η Ένωση θα πάρει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα. Στην ομάδα των Ασωμάτων  ελπίζουν πως παρά τις δυσκολίες θα καταφέρουν να παραμείνουν στην κατηγορία .  Ευελπιστούν πως ο πρόεδρος θα πάει καλά στην υγεία του, θα επανέλθει στα καθήκοντα του και εάν όλα πάνε καλά τον Ιανουάριο ίσως ενισχυθούν με κάποιους ποιοτικούς παίχτες ώστε να επέλθει ο στόχος της παραμονής .
 
Την τελευταία στιγμή συστάθηκε η ομάδα με επιλογές ποδοσφαιριστών   που χαρακτηρίζονται λύσεις ανάγκης .
Από την περσινή ομάδα αποχώρησαν σημαντικοί ποδοσφαιριστές, όπως ο Αμέτ Σιαμπάν, που πήγε στη Βιστωνίδα Κοπτερού, οι Χασάν Οσμάν και Σινάν Χαλήλ που πήγαν στον Ορφέα Ξυλαγανής, ο Χασάν Σελτσούκ στον Μίσχο και ο Ομέρ Ομέρ.
 
Προπονητής της Ένωσης Ασωμάτων αλλά ταυτόχρονα και ποδοσφαιριστής της ομάδας θα είναι ο Μπαρδί  Ενρίκ  που είχε περάσει και από τον πάγκο του Ορφέα Στρύμης.
 
Παρά τα προβλήματα  η  Ένωση Ασωμάτων ενισχύθηκε με 7 νέους ποδοσφαιριστές.  Από την Αναγέννηση Παγουρίων αποκτήθηκε ο Στέφανος Δάτσικας, ο Εμίν Χασάν, ο Στέργιος Μαλαμίδης από την ΠΑΕ Ποντίων, οι  Δουρχάν Αλή Ογλού Ιρφάν και Μουσταφά Οσμάν από το Μέγα Πιστό και ο Ιμπράμ Σεφκέτ από τις Ελπίδες Κομοτηνής.
 

Δόξα Γρατινής

 
Η δεύτερη «σταχτοπούτα» της Α΄ κατηγορίας είναι η  ιστορική Δόξα Γρατινής η οποία πέρσι τερμάτισε στην δεύτερη θέση των play off της Α2 κατηγορίας με 32 βαθμούς.
Η συμμετοχή της Γρατινής στο πρωτάθλημα πέρασε από χίλια κύματα καθώς λόγω των πολλών προβλημάτων η αρχική σκέψη ήταν να μην κατέβει, ωστόσο την τελευταία στιγμή ο παλιός παράγοντας της Δόξας την περίοδο που ήταν στην Γ΄εθνική, Κώστας Τσιμπούκας  συσπείρωσε την ομάδα και θα τη δούμε φέτος να αγωνίζεται κανονικά.
 
Νέος προπονητής της Δόξας Γρατινής είναι ο πολύπειρος Τάσος Μπόζης που πέρσι καθόταν στον πάγκο του Σπάρτακου Αγίων Θεόδωρων, ενώ αγωνιζόταν και ως τερματοφύλακας.
 
Στην Γρατινή κράτησαν τον βασικό κορμό της περσινής ομάδας και με την προσθήκη ποιοτικών νέων ποδοσφαιριστών πιστεύουν πως θα πετύχουν τον στόχο της παραμονής. Αναλυτικά αποκτήθηκαν οι :
Διονύσης Κυριακόπουλος  (μέσος) από την Δόξα Σώστη, Σταύρος Μαγκούτας  (αμυντικός),  Παναγιώτης Ζάνταλης (αμυντικός) από Δόξα Προσκυνητών, Σάκης Τσιπλακίδης (μέσος) από Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων, Σεφκέτ Σελίμ (επιθετικός) από Αλανότοπο και ο Μεχμέτ Ισμαήλ (επιθετικός) από ΑΟ Μύστακα.
 

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου

Ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου είναι η τρίτη ομάδα που ανεβαίνει στην Α΄κατηγορία επωφελούμενη από την άνοδο της Δόξας Προσκυνητών στην Γ΄εθνική. Ο νταμπλούχος της σεζόν 2013-2014 της  ΕΠΣ Θράκης επιστρέφει στη μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία μετά από έναν χρόνο καθώς έπαιζε στην Α2.  Παρά τα όσα ακούγονται για την φετινή χρονιά στον Ίασμο κρατούν χαμηλούς τόνους, θεωρούν πως είναι το αουτσάιντερ στο φετινό πρωτάθλημα και στόχος τους είναι η είσοδος στην εξάδα και να πάνε όσο πιο μακριά στο κύπελλο.
 
Νέος Προπονητής του Μέγα Αλέξανδρου είναι ο Σάββας Αϊβάζης, ο οποίος επιστρέφει στους πάγκους   μετά από περίπου 10 μήνες απουσίας. Ο έμπυρος τεχνικός είχε αναλάβει τον ΠΑΟΚ Κοσμίου τον Νοέμβριο του 2014 οδηγώντας τον στα play off. Πέρσι στον πάγκο της ίδιας ομάδας είχε κάτσει μόνο για τρία παιχνίδια πρωταθλήματος και λόγω των κακών αποτελεσμάτων αποτέλεσε παρελθόν από το Κόσμιο.
 
Από την περσινή ομάδα η μοναδική βασική απώλεια είναι ο αμυντικός Οζάν που πήγε στην Βιστωνίδα Κοπτερού.
Στο ρόστερ κρατήθηκε ο βασικός περσινός κορμός και προστέθηκαν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που θα κάνουν την διαφορά.  Από τον ΠΑΟΚ Κοσμίου αποκτήθηκε ο Νεαζή Αλή, ο Γιώργος Μυστρίδης από τη Δόξα Προσκυνητών, ο Βασίλης Αντωνιάδης από τον Αετό Μίσχου, οι Γιώργος Πενόπουλος και Γιώργος Ζαχαρόπουλος από τον ΠΑΟΚ Κοσμίου, ο Φάνης Μπενέκος από τη Δόξα Προσκυνητών, ο Ανέστης Σπυριάδης από τον ΠΑΟΚ Κομοτηνής ενώ επέστρεψε και ο Βαγγέλης Χατζητουλούσης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.