ΕΠΣ Θρακης: 11η Αγωνιστικη Α΄ Ερασιτεχνικης κατηγορια

Το Σάββατο ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης καθώς θα διεξαχθεί η τελευταία 11η  αγωνιστική.
 
Το ντέρμπι της αγωνιστικής θα γίνει στο Κόσμιο, όπου ο ένας εκ των πρωτοπόρων ΠΑΟΚ Κοσμίου θα υποδεχθεί την τρίτη στο βαθμολογικό πίνακα, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττες την προηγούμενη αγωνιστική και θέλουν οπωσδήποτε να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα. Ο ΠΑΟΚ Κοσμίου το προηγούμενο Σάββατο γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα από τον Ορφέα Ξυλαγανής με 4-2 και θα τα δώσει όλα για τη νίκη, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλεια βαθμών. Από την άλλη, η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου ηττήθηκε στην έδρα της από τον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων με 0-1 και θα παλέψει για τους βαθμούς που θα τη διατηρήσουν σε επαφή με την κορυφή.
 
Ο συγκάτοικος  του ΠΑΟΚ Κοσμίου στην πρώτη θέση της βαθμολογίας  Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, θα κάνει επικίνδυνη έξοδο, καθώς αγωνίζεται εκτός έδρας με τη Δόξα Γρατινής. Η ομάδα του Ιάσμου την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισε δια πυρός και σιδήρου τη Δόξα Σώστη με 1-0 και ξαναβρέθηκε μετά την 3η αγωνιστική και πάλι στην πρώτη θέση μαζί με το Κόσμιο. Η Δόξα Γρατινής, η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, έχει δύο συνεχόμενες νίκες και μάλιστα εκτός έδρας με τον Ορφέα Στρύμης και την  Ένωση Ασωμάτων αντίστοιχα και θα τα δώσει όλα και σε αυτό το παιχνίδι για το θετικό αποτέλεσμα.
 
Στους Ασώματους θα διεξαχθεί η αναμέτρηση μεταξύ της γηπεδούχου Ένωσης και της Ελπίδας Σαπών. Η Ένωση Ασωμάτων ήδη μετράει δύο συνεχόμενες ήττες και παρά τα προβλήματά της θα αναζητήσει τη νίκη, που πιθανώς θα την «ξεκολλήσει» από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη, το ζητούμενο  σε αυτό το παιχνίδι για την ομάδα του Βασίλη Χαριτόπουλου είναι η νίκη, καθώς η Ελπίδα είναι αρκετά πίσω στη βαθμολογία και οι τρείς βαθμοί είναι απαραίτητοι για να ανέβει βαθμολογικά.
 
Με ανεβασμένη ψυχολογία από τη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ Κοσμίου την προηγούμενη αγωνιστική με 4-0 ο Ορφέας Ξυλαγανής θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ορφέα Στρύμης που «καίγεται» για βαθμούς, καθώς μετράει τρείς αγωνιστικές χωρίς βαθμό.
 
Επιπλέον, η Δόξα Σώστη στο γήπεδο της θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Αιγείρου, με τις δύο ομάδες να θέλουν μόνο τη νίκη, καθώς βρίσκονται αρκετά κάτω στο βαθμολογικό πίνακα. Οι γηπεδούχοι, που βρίσκονται σε αγωνιστική άνοδο, προέρχονται από ήττα στα τελευταία λεπτά με 1-0 μέσα στον Ίασμο, μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι. Από την άλλη, ο Αστέρας το προηγούμενο Σάββατο  κέρδισε μετά από 8 αγωνιστικές τον Ηρακλή με 4-0 και θέλει να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα. 
 
Τέλος, στις Σάπες ο Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων που το προηγούμενο Σάββατο έκανε την έκπληξη, κερδίζοντας εκτός έδρα τη  Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου με 0-1, έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανέβει βαθμολογικά, καθώς αγωνίζεται με το Ηρακλή των πολλών προβλημάτων.
 

 Αναλυτικά  το πρόγραμμα  και οι διαιτητές της  11ης αγωνιστικής της A΄ κατηγορίας

 
Ηρακλής Σαπών – Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων: Τζώτζιος, Ευγενίδου, Κοτσαρίδης
ΠΑΟΚ Κοσμίου – Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου: Παπαγεωργίου, Δημητριάδης, Μπαλάφας
Δόξα Σώστη – Αστέρας Αιγείρου: Κιγιτζή, Γιασάρης, Σαχίνη
Ορφέας Στρύμης – Ορφέας Ξυλαγανής: Χούσκογλου, Παπαδόπουλος, Κορομπέλης
Δόξα Γρατινής – Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου: Ρόιδος, Καρακασίδης, Δανδανίδης
Ένωση Ασωμάτων – Ελπίδα Σαπών: Κουμπαράκης, Γκιόσης, Γαρδικιώτης

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 15:00
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.