Επιβραβευει την πρακτικη εκπαιδευση των δοκιμων αστυφυλακων

Προκειμένου για την τελετή ορκωμοσίας των νέων αστυφυλάκων από όλη την Ελλάδα βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην Κομοτηνή ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δ. Κυριαζίδης, ο οποίος ανέπτυξε διάλογο με τους συναδέλφους του, επικεντρώνοντας στα κενά που παρουσιάζονται με την αποχώρηση αστυνομικών από το σώμα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δημήτρης Κυριαζίδης μοιράστηκε τη χαρά των νέων συναδέλφων του αστυφυλάκων, λέγοντας ότι θα θελε να βρίσκεται στη θέση τους. Ως εκπρόσωπος των αστυνομικών ανέφερε ότι το Σάββατο πραγματοποίησαν μια έκτακτη συνέλευση, μετά από άδεια του αρχηγού της ΕΛΑΣ. «Μού δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσω με τους συναδέλφους μου και να υπάρξει ένας διάλογος. Ακούστηκαν προβλήματα, συζητήθηκαν ζητήματα, επομένως διεξήχθη ο πρώτος δημόσιος διάλογος με τους νέους συναδέλφους.

Έκανα ήδη μια πρώτη συζήτηση με τον αρχηγό πάνω σε νέα ζητήματα, αλλά θα πρέπει ν’ αναφερθεί – κι αυτό είναι πολύ θετικό για μας – το καινοτόμο της εκπαίδευσης, ειδικά στο πρακτικό κομμάτι που ήταν αναγκαίο, γιατί πέρα από τη θεωρία θα πρέπει να υπάρχει και η πράξη».

Ο κ. Κυριαζίδης
θεώρησε ότι είναι θετική η παρουσία του κέντρου των σχολών στην Κομοτηνή, αλλά σχολίασε ότι οι καινούριοι αστυνομικοί δεν καλύπτουν με την τοποθέτησή τους τις πραγματικές ανάγκες του αστυνομικού οργανισμού. Ο κ. Κυριαζίδης έκανε λόγο για τεράστια κενά και μίλησε για αγωνία σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα, αναφερόμενος στην αθρόα έξοδο που προξενεί το ασφαλιστικό. «Ζητούμε από την πολιτεία ν’ αυξήσει τον αριθμό εισόδου των αστυνομικών τις επόμενες χρονιές, ώστε να υπάρχει μια ανταπόκριση στις απαιτήσεις της πολιτικής και αστυνομικής ηγεσίας, όπως και του ελληνικού λαού» κατέληξε.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.