Επιτυχης η συμμετοχη της Περιφερειας ΑΜΘ στην Εκθεση ANUGA

131 απευθείας επαφές των επιχειρήσεων με εμπόρους και εισαγωγείς από το εξωτερικό

Επιτυχής ήταν η συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2017 που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου στην Κολωνία της Γερμανίας.
 
Με τη συμμετοχή της στην Έκθεση, η Περιφέρεια έδωσε τη δυνατότητα σε εννέα επιχειρήσεις του αγροδιατροφικoύ τομέα της περιοχής μας να προβάλλουν τα προϊόντα τους στη μεγαλύτερη Έκθεση τροφίμων και ποτών παγκοσμίως, να ενημερώσουν ένα διεθνές κοινό επιχειρηματιών και επισκεπτών για την ποιότητα των προϊόντων τους αλλά και να ενημερωθούν οι ίδιες για τις καινοτομίες στον κλάδο τους.
 

Το περίπτερο της Περιφέρειας ήταν τοποθετημένο σε διακριτό σημείο στον Τομέα της Έκθεσης με τίτλο «Anuga Fine Food» όπου εκθέτουν τα προϊόντα τους επιχειρήσεις delicatessen, gourmet και βασικών τροφίμων. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, η Περιφέρεια συμμετείχε στη διοργάνωση συνολικά 131 απευθείας επαφών των επιχειρήσεών της με εμπόρους και εισαγωγείς από το εξωτερικό. Την ίδια ώρα, Περιφέρεια και επιχειρήσεις της ΑΜΘ καταχωρήθηκαν στον επίσημο κατάλογο της Έκθεσης, επιτυγχάνοντας επιπλέον προβολή και αναγνωρισιμότητα.
 
Το περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜΘ επισκέφθηκαν η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ κ. Μαρία Παπακωνσταντίνου καθώς και η Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κ. Μαρία Βασιλάκη. Στην Έκθεση παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του ελληνόφωνου τμήματος της Deutsche Welle που κάλυψαν ειδησεογραφικά τη συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Έκθεση, ενώ τα βλέμματα των επισκεπτών τράβηξε το live cooking που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας με τον διεθνώς αναγνωρισμένο σεφ κ. Κωνσταντίνο Βασάλο, ο οποίος ετοίμασε δημιουργίες με τοπικά προϊόντα της περιοχής μας.
           
Στην ANUGA 2017 συμμετείχαν συνολικά 7.200 εκθέτες από 198 χώρες, ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 165.000. Την Περιφέρεια ΑΜΘ εκπροσώπησε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας κ. Νίκος Ευφραιμίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.