Επιτυχιων συνεχεια για τα κοριτσια του τμηματος παλης του ΑΣ Δημοκριτειο

Με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο επέστρεψαν από διεθνές τουρνουά στη Βουλγαρία

Την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται επιβεβαίωσαν για ακόμα μια φορά η Αθηνά Γιαγτζόγλου και η Μαρία Ντονατσίδου, που επέστρεψαν με το χρυσό και το ασημένιο στις κατηγορίες τους από το Διεθνές Τουρνουά Πάλης που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας.
 
Στο τουρνουά, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 250 παιδιά από 10 κράτη, συμμετείχε ομάδα 4 ατόμων από την Ελλάδα, καταφέρνοντας να κερδίσει 2 χρυσά, ένα ασημένιο και μια τρίτη θέση.
 
Όπως σημείωσε ο προπονητής του τμήματος κ. Θόδωρος Καρυπίδης, και οι δύο αθλήτριες του τμήματος τα πήγαν πολύ καλά, και πάλεψαν άψογα.
 
Η Αθηνά Γιαγτζόγλου, που ήρθε πρώτη στην κατηγορία των 52 κιλών, κέρδισε άνετα και τους τρείς αγώνες στους οποίους συμμετείχε, με την αντίπαλό της στον τελικό να είναι η δύο φορές πρωταθλήτρια Βουλγαρίας και 5η στο πανευρωπαϊκό, μια αθλήτρια από την οποία η Αθηνά Γιαγτζόγλου πέρυσι στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα είχε ηττηθεί.
 
Αυτή τη φορά όμως πήρε τη ρεβάνς, και κέρδισε την αντίπαλό της κατά κράτος, μην αφήνοντάς την να πάρει ούτε ένα πόντο.
 

Όσο για την Μαρία Ντονατσίδου στην κατηγορία των 62 κιλών, και αυτή πάλεψε πάρα πολύ καλά, κάνοντας δύο νίκες. Στον τελικό όμως είχε να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας στην κατηγορία, η οποία, έχοντας και το πλεονέκτημα της έδρας, την κέρδισε για ένα πόντο, 4-3.
 
Πάντως με δεδομένο ότι η ελληνίδα αθλήτρια πάλευε για πρώτη φορά σε διεθνές τουρνουά, ο κ. Καρυπίδης θεωρεί πως έχει ακόμα να αποκτήσει εμπειρία που θα την βοηθήσει σε επόμενες διοργανώσεις.
 
Άλλωστε αυτά τα τουρνουά βοηθούν να φανεί το επίπεδο και η κατάσταση των αθλητών και στόχος τους είναι να έχουν εμπειρίες ώστε να τα πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα στους κρίσιμους αγώνες των ευρωπαϊκών και των παγκόσμιων πρωταθλημάτων.
 
Το τμήμα συνεχίζει αυτό το Σαββατοκύριακο με τους παμπαίδες στην προκριματική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος, ενώ σε δύο εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί ο τελικός των Εφήβων.
 
Μετά τις εθνικές, ξεκινούν και οι διεθνείς υποχρεώσεις, για αυτό και οι αθλητές του συλλόγου στην κατηγορία των Παίδων-Κορασίδων θα πάνε σε προετοιμασία μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές της Εθνικής Ομάδας που θα συμμετέχουν στο Πανευρωπαϊκό που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.