Επιτυχημενο το 1ο Φεστιβαλ Πορτο Λαγος (+Gallery)

Με παραδοσιακό γλέντι ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ, που έδειξε ότι έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει θεσμός

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Δευτέρα 5 Αυγούστου, το 1ο τριήμερο  φεστιβάλ Πόρτο Λάγους, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος του Πόρτο Λάγους.
 
Ο Σύλλογος είχε σημείο αναφοράς τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, τη Μεταμόρφωση του Σωτήρα, η οποία κάθε χρόνο προσελκύει πλήθος ντόπιων και επισκεπτών στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Πόρτο Λάγος.
 
Για αυτό και ξεκίνησε αυτό το Φεστιβάλ, το οποίο ελπίζουν πως θα γίνει θεσμός, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας στον οικισμό και την ανάδειξη του.
 
Την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων, παραμονή της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως στο Πόρτο –Λάγος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρείου κ.κ. Παντελεήμωνος, ενώ ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας με την αυλαία να πέφτει με ένα παραδοσιακό γλέντι στο οποίο συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουτσού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Κεσσάνης, τον πολιτιστικό Σύλλογο Αιγείρου και τα χορευτικά του Συλλόγου του Πόρτο Λάγους.
 
Οι προηγούμενες ημέρες ήταν γεμάτες, με την έναρξη του Φεστιβάλ να γίνεται το Σάββατο με το διαγωνισμό ‘καθετής’ σε συνεργασία με το Σύλλογο ερασιτεχνών αλιέων Ν.Ξάνθης, τον οποίο ακολούθησαν το λαϊκό γλέντι και η προσφορά ποτού και φαγητού σε όλους τους επισκέπτες, ενώ την Κυριακή πραγματοποιήθηκε συναυλία με τους Φώτη Ξενάκη, Γιώργο Κουρτελάκη και Όλγα Μωραΐτη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.