Επιτυχημενη η κλαδικη Εκθεση «Agrotica»
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Έκθεση «Agrotica», μια κλαδική έκθεση που αφορά το μεγάλο κομμάτι του αγροτικού κόσμου, η οποία έλαβε χώρα στην HELEXPO της Θεσσαλονίκης από την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, ενώ φιλοξένησε συμμετοχές απ’ όλη τη χώρα, αλλά και τις διεθνείς συμμετοχές.
Μεγάλη συμμετοχή παρουσίασε η ΕΑΣ Ροδόπης, η οποία μετέφερε με 9 πούλμαν περίπου 500 άτομα γεγονός που αποτελεί μια προσφορά της Ένωσης προς τον αγροτικό κόσμο και μάλιστα χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά η ίδια, αλλά η HELEXPO μετά από τις προσπάθειές της Ένωσης. «Είναι μια επιτυχία που γίνεται για πρώτη φορά γιατί και το οικονομικό κόστος μας ενδιαφέρει άμεσα και πρέπει όπου μπορούμε να το μειώσουμε και θα το κάνουμε», θεωρεί ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ροδόπης κ. Νίκος Σκοπιανός.
Ιδιαίτερα επιτυχημένη θεωρεί την φετινή έκθεση ο κ. Σκοπιανός, σύμφωνα με τον οποίο «η φετινή έκθεση είχε ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία με την έννοια ότι ειδικά το κομμάτι της γνώσης της πληροφόρησης, αλλά και των μηχανημάτων που αφορά μεγάλο κομμάτι είχε μια μεγάλη παρουσία, είχε πολλούς έκθετες που παρουσίασαν οτιδήποτε καινούριο υπάρχει στο κομμάτι της αγροτικής παραγωγής και αγροτικής οικονομίας».
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος παράλληλα με την Έκθεση έγιναν διάφορες εκδηλώσεις, οι οποίες ήταν ιδιαίτερα αξιόλογες. Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρσιε ο κ. Σκοπιανός την εκδήλωση του ΕΛΓΑ, η οποία «μας έδωσε την γενική πληροφόρηση για το τι πλέον θα ισχύσει όσον αφορά στο ασφαλιστικό αυτό φορέα με τις νέες καινοτόμες προτάσεις προκειμένου αυτός ο φορέας να γίνει πραγματικά ένας φορέας, ο οποίος θα στέκεται κοντά στην αγροτική ασφάλιση και κοντά στα προβλήματα του αγρότη».
Παράλληλα έγινε και μια εκδήλωση του ΕΘΙΑΓΕ. Υπήρχαν οι κλασικές συνεντεύξεις που έδωσαν οι συνεταιριστικές και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, δηλαδή η ΠΑΣΕΓΕΣ, η ΓΕΣΑΣΕ, η ΣΗΔΑΣΕ. Επίσης, από κάθε νομαρχία παρουσιάστηκαν κι άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες αφορούσαν τον πολιτισμό.
Όσον αφορά στη συμμετοχή, υπήρχαν συμμετοχές απ’ όλη τη χώρα, αλλά και ιδιαίτερα αξιόλογες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Σκοπιανού, διεθνείς συμμετοχές από τα κράτη, «τα οποία έχουν μια τεχνολογική ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα πολύ πιο μεγάλη από μας».
Να σημειωθεί ότι κατά τη φετινή έκθεση το Δ.Σ. της HELEXPO προέβη στην απόφαση, σύμφωνα με την οποία από την επόμενη χρονιά η εν λόγω κλαδική έκθεση δεν θα διεξάγεται κάθε χρόνο, αλλά κάθε δύο χρόνια. Την απόφαση αυτή την κρίνει θετική ο κ. Σκοπιανός, ο οποίος θεωρεί ότι «καλώς το έκριναν έτσι γιατί κάθε χρόνο υπάρχει ένας κορεσμός και ένας πλεονασμός ενδεχομένως σ’ αυτή την κλαδική έκθεση».
Μαρία Παπαδοπούλου
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
