Επιτυχια σημειωσε ο χορος του

Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Συλλόγου για τον ετήσιο χορό του το Σαββατόβραδο της 13ης Ιανουαρίου ξεπέρασε πράγματι κάθε προσδοκία. Η αίθουσα εκδηλώσεων του κοσμικού κέντρου Βράχος Νο 2 γέμισε ασφυχτικά από τους φίλους της Ποντιακής μουσικής παράδοσης δίνοντας μεγάλη ικανοποίηση στα μέλη του Συλλόγου τα οποία όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν τις απαραίτητες προετοιμασίες για την επιτυχή έκβαση της βραδιάς.

Οι μουσικοί Γιώργος Ιωαννίδης, Πόλιος Παπαγιαννίδης, Γιάννης Αραματανίδης, Λάζος Ιωαννίδης, Γιάννης Πολυχρονίδης και Κώστας Σαββίδης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και τα μουσικά όργανα του Πόντου Ζουρνάς, Αγγείο, Λύρα και Χειλιαύλι χάρισαν το στοιχείο της μοναδικότητας στο γλέντι το οποίο κράτησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες.


Τον χορό στήριξαν με την παρουσία τους ο Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «η Κερασούντα και το Γαρς», ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ροδόπης «Αλέξανδρος Υψηλάντης», ο Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Εύξεινος Πόντος», ο Σύλλογος Ποντίων Γυναικών Θρυλορίου, ο Σύλλογος Ποντίων Παγουρίων, ο Σύλλογος «Ένωση Παλιννοστούντων Θράκης», ο Σύλλογος Ποντίων Απανταχού Κιζαριωτών, ο Σύλλογος Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά», ο Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Παλιννοστούντων Σαπών «Η Μάνα Ελλάδα», ο Σύλλογος Γυναικών Υφαντών καθώς και αρκετοί Σύλλογοι από την γύρω περιοχή όπως ο Σύλλογος Ποντίων Νίψας Έβρου, ο Σύλλογος Ποντίων Παλαγίας Έβρου, ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξ/πολης «Αλέξιος Κομνηνός», ο Σύλλογος Ποντίων Δωρικού Έβρου, ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης και ο Σύλλογος Ποντίων Χρυσούπολης, «Δασικός Συνεταιρισμός Πόντος».

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης κ. Χρύσα Μανωλιά, ο Νομάρχης Ν. Ροδόπης κ. Αριστείδης Γιαννακίδης, ο αναπληρωτής νομάρχη Ροδόπης κ. Χρίστος Τσαραμπουλίδης, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Εταιρείας Ανάπτυξης Ροδόπης κ. Γιώργος Πεταλωτής, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κομοτηνής, Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Γιώργος Ναβροζίδης και ο Δήμαρχος του Δήμου Μαρωνείας κ. Χρήστος Παπανικολάου.


Επίσης παραβρέθηκε το μέλος του Δ.Σ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κ. Χρύσα Μαυρίδου, το μέλος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Ελευθέριος Καρελιάδη και τα μέλη του Δ.Σ της Νεολαίας Ποντίων Αν. Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Σαπρανίδης, Γιάννης Αναστασιάδης και Γεσθημανή Τουλουμίδου.

Η μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα το χαρακτηριστικό γνώρισμα της βραδιάς. Η πίστα δεν άδειασε ούτε στιγμή κατά τη διάρκεια του γλεντιού περνώντας το μήνυμα ότι η Ποντιακή νεολαία αγαπά και βιώνει με έντονα συναισθήματα την παράδοση των προγόνων. Μια παράδοση η οποία έχει διαχρονικά στοιχεία αλλά και τη δύναμη να αναπλάθεται και να εξελίσσεται ως ζωντανό κύτταρο.

Τα μέλη του Συλλόγου για μια ακόμη φορά ευχαριστούν όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τον ετήσιο χορό τους αλλά και τους χορηγούς της λαχειοφόρου αγοράς που δεν είναι άλλοι από του ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων της πόλης μας και της γύρω περιοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.