Επιτηδειοι προσπαθουν να εξαπατησουν επαγγελματιες της περιοχης

Προσοχή συνιστά το ΕΒΕΡ

Για απόπειρες εξαπάτησης από επιτήδειους προειδοποιεί τους επαγγελματίες της περιοχής μας το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης.

Όπως επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση, «τις τελευταίες μέρες, λαμβάνουμε καταγγελίες για περιστατικά παράνομων δραστηριοτήτων από κάποιους που στόχο έχουν να εξαπατήσουν επαγγελματίες και να τους αποσπάσουν χρήματα».

Όσο για τον τρόπο δράσης των επιτήδειων το ΕΒΕΡ εξηγεί πως προσποιούνται δια τηλεφώνου γνωστούς επιχειρηματίες της περιοχής μας (κυρίως ξενοδόχους) και ζητούν στοιχεία από τραπεζικούς λογαριασμούς και τραπεζικές κάρτες, δήθεν με σκοπό να καταθέσουν χρήματα για υπηρεσίες που ζητάνε από τους επαγγελματίες. Επικαλούνται διαδικασίες που δεν είναι γνωστές στον πολύ κόσμο, όπως μεταφορά χρημάτων από Viva Wallet, και με πειστικό τρόπο παρασύρουν τους πολίτες που τους δίνουν τα απαραίτητα τραπεζικά στοιχεία για να τους αποσπάσουν χρήματα.

«Προφανώς πρόκειται για επιτήδειους και έμπειρους απατεώνες με πειθώ που γνωρίζουν τρόπους για να παραπλανούν τους πολίτες» τονίζει το ΕΒΕΡ για να συμβουλεύσει τους επαγγελματίες να είναι προσεχτικοί καθώς «τα περιστατικά αυτά δεν είναι μεμονωμένα και έχουμε ήδη επώνυμη μαρτυρία από επαγγελματία της περιοχής μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία του επαγγελματία με την τράπεζά του, του έγινε γνωστό ότι στοχοποιούνται διάφοροι επαγγελματικοί κλάδοι, μεταξύ αυτών υγειονομικού ενδιαφέροντος και απεντομώσεων. Με παρόμοιο τρόπο έχουν ζητήσει στοιχεία και σε όσους αναρτούν αγγελίες σε γνωστή ιστοσελίδα αγοραπωλησιών κυρίως μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Κατόπιν τούτων, το ΕΒΕΡ συνιστά σε όλους να μην γνωστοποιούν για κανέναν λόγο αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και καρτών ή προσωπικά δεδομένα σε αγνώστους που μπορεί χρησιμοποιηθούν για να τους αποσπάσουν χρήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.