Επιθεση Στ. Σακελλιωνα στον Χρ. Μετιο για την τοποθετηση επι της Συμφωνιας των Πρεσπων

«Να ασχοληθεί με τα προβλήματα της περιφέρειας που διοικεί και εξαιτίας της αβελτηρίας του έχουν διογκωθεί»

Την αντίδραση του συντονιστή της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης προκάλεσε η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ επί της Συμφωνίας των Πρεσπών.
 
Όπως εξηγεί ο κ. Σακελλίων «ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προέβη σε μία δήλωση με την οποία εγκαλεί την κυβέρνηση ότι δεν σεβάστηκε τις εθνικές ευαισθησίες των Ελλήνων όσον αφορά στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Εγκαλεί μάλιστα την κυβέρνηση ότι παραδίδει “εθνότητα” και “γλώσσα”».
 
«Ασφαλώς ο επίσημος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για τη θέση του περιφερειάρχη» τονίζει ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης «δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από την “γραμμή” Γεωργιάδη-Σαμαρά-Μητσοτάκη». «Να του υπενθυμίσουμε» συνεχίζει «ότι καμία διεθνής συνθήκη δεν ορίζει εθνότητα και όσον αφορά στη γλώσσα, αυτή είχε αναγνωρισθεί επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1977 στη συνδιάσκεψη του Ο.Η.Ε. στην Αθήνα και εκπρόσωπος της Ελλάδας ήταν ο καθηγητής Μπαμπινιώτης».
 
«Σε κάθε περίπτωση αυτό που οφείλει να κάνει τον λίγο καιρό που θα είναι ακόμη περιφερειάρχης είναι να ασχοληθεί με τα προβλήματα της περιφέρειας που διοικεί και εξαιτίας της αβελτηρίας του έχουν διογκωθεί» υπογραμμίζει ο κ. Σακελλίων για να σχολιάσει παρεμπιπτόντως πως «θα περιμέναμε μιας και μπήκε στο κόπο να αναφερθεί στην συμφωνία των Πρεσπών να βρει και δυο λόγια καταδίκης των επεισοδίων που προκάλεσαν τα «τάγματα εφόδου» των ακροδεξιών. Αλλά μάλλον περιμένουμε μάταια. Τέτοια «γραμμή» δεν ήρθε από την Πειραιώς».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.