Επιθεση αγνωστων στα γραφεια του ΚΙΕΦ στην Κομοτηνη

Δηλώσεις καταδίκης από το Υπουργείο Εξωτερικών και τους βουλευτές της Ροδόπης

Επίθεση στα νέα γραφεία του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ στην Κομοτηνή πραγματοποίησαν άγνωστοι το βράδυ της Δευτέρας.
 
Οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία, παραβίασαν την πόρτα του κτιρίου και εισήλθαν στον χώρο όπου έγραψαν σε διάφορα σημεία με σπρέι « Φρουροί της Θράκης», ενώ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΚΙΕΦ, από το χώρο αφαιρέθηκε και το αυτοκίνητο με το οποίο είχε βρει το θάνατο ο ιδρυτής του κόμματος Αχμέτ Σαδίκ το 1994.
 
Της σχετικής ανακοίνωσης του ΚΙΕΦ ακολούθησε ανάρτηση του γιου του Α.Σαδίκ, Λεβέντ, ο οποίος στο twitter έγραψε μεταξύ άλλων πως « όποιος το έχει κάνει πρέπει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη».
 
Το απόγευμα της Τρίτης, μετά και τη γνωστοποίηση του συμβάντος το Υπουργείο Εξωτερικών προέβη στην εξής ανακοίνωση:
 
«Καταδικάζουμε με κατηγορηματικό τρόπο τη βίαιη επίθεση στα γραφεία του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) στην Κομοτηνή. Προβοκατόρικες ενέργειες όπως αυτή βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα ειρήνης και συνεργασίας που έχουν χαρακτηρίσει διαχρονικά τη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη.
 
Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές θα προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση του περιστατικού και την προσαγωγή των ενόχων στη δικαιοσύνη». 

Αϊχάν Καρά Γιουσούφ «Καταδικαστέα κάθε δράση που εξυπηρετεί το μίσος καταδικαστέα κι αυτή η επίθεση που έγινε στα γραφεία του ΚΙΕΦ στην Κομοτηνή»

Το γεγονός καταδίκασαν με σχόλιά τους στα social media μεταξύ άλλων και οι βουλευτές της Ροδόπης. Συγκεκριμένα ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αχάν Καρά Γιουσούφ ανέφερε χαρακτηριστικά «Καταδικαστέα κάθε δράση που εξυπηρετεί το μίσος καταδικαστέα κι αυτή η επίθεση που έγινε στα γραφεία του ΚΙΕΦ στην Κομοτηνή». 

Ιλχάν Αχμέτ «Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση του συγκεκριμένου όπως και άλλων παρόμοιων περιστατικών στο παρελθόν»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, βουλευτής Ροδόπης με το «Ποτάμι» ο οποίος σε σχετική ανάρτηση έγραψε «Καταδικάζω με κατηγορηματικό τρόπο τη βίαιη επίθεση στα γραφεία του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) στην Κομοτηνή.
 
Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές πρέπει να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση του συγκεκριμένου περιστατικού όπως και άλλων παρόμοιων περιστατικών στο παρελθόν και την προσαγωγή των ενόχων στη δικαιοσύνη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.