Επιτελους τελος για την Τσανακλειο;

Μέχρι το τέλος του 2018 ελπίζει να ολοκληρωθούν οι τελευταίες εργασίες στην Τσανάκλειο ο Δήμος Κομοτηνής

Εντός του 2018 ελπίζει να έχουν ολοκληρωθεί οι τελευταίες εργασίες στην Τσανάκλειο, ώστε να παραδοθεί και να είναι προσβάσιμη στο ευρύτερο κοινό εντός του 2019, ο Δήμος Κομοτηνής, που έχει αρχίσει να παραλαμβάνει τον εξοπλισμό για το κτίριο, ενώ η τελευταία εργολαβία, για την ολοκλήρωση των εργασιών, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.
 
Να σημειωθεί πως το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη σχεδόν πέντε χρόνια, με τις εργασίες ανακαίνισης να ξεκινούν το 2014. Το φιλόδοξο σχέδιο για τη διάσωση και επανάχρηση του εμβληματικού κτιρίου της πόλης μας προχώρησε με αργά βήματα, ενώ επιπλέον δυσχέρεια είχαν προκαλέσει τόσο η επιβολή των capital control στα μέσα του 2015 όσο και αστοχίες που εντοπίστηκαν στον αρχικό σχεδιασμό, με την προσωρινή παραλαβή του αρχικού έργου να γίνεται στα μέσα του 2017.
 
Στο μεταξύ είχε προκηρυχθεί ξεχωριστός διαγωνισμός για την προμήθεια εξοπλισμού για το κτίριο, ο οποίος καθυστέρησε και αυτός αρκετά λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος, παρόλα αυτά όμως προχώρησε και γίνεται η παραλαβή του υλικού. 
 
Τελικά για τη συμπλήρωση της αποκατάστασης της Τσανακλείου, προκηρύχθηκε ένα έργο 350 χιλ. ευρώ, το οποίο ξεκίνησε εντός του 2018 και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 6 μήνες, το οποίο μάλιστα είχε προκαλέσει και αντιδράσεις από την αντιπολίτευση στο Δήμο Κομοτηνής, που θεωρούσε το χρόνο ολοκλήρωσής του ιδιαίτερα ευνοϊκό σε σχέση με την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση του 2019.
 
Να επισημανθεί πάντως πως ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο δεν σημαίνει αυτόματα και λειτουργία του, μιας και υπάρχουν μια σειρά υπηρεσιών που θα πρέπει να μετεγκατασταθούν σε αυτό, μεταξύ των οποίων η δημοτική βιβλιοθήκη, το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και το Μουσείο Καραθεοδωρή. Μια διαδικασία που θα απαιτήσει και προετοιμασία, αλλά και χρόνο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.