Επιτακτικες οι παρεμβασεις για διευκολυνση της κινησης στη Νυμφαια

Συνάντηση Παυλίδη με βούλγαρους αξιωματούχους στις αρχές Ιανουαρίου- Στην ατζέντα η διέλευση λεωφορείων και η δεύτερη λωρίδα κυκλοφορίας

Μία κρίσιμη συνάντηση με βούλγαρους αξιωματούχους και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης της γείτονος χώρας θα έχει στην Κομοτηνή, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, κ. Γιώργος Παυλίδης.
 
Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, στην ατζέντα της συζήτησης μεταξύ των δύο πλευρών πρωτεύουσα θέση θα έχουν οι παρεμβάσεις για την διευκόλυνση της κίνησης των οχημάτων επί του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας. Είναι γνωστό ότι από την παράδοσή του την τελευταία διετία, και κατά κύριο λόγο τους καλοκαιρινούς μήνες, ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος εξυπηρετεί τη μετακίνηση χιλιάδων πολιτών, ένθεν κι ένθεν σε καθημερινή βάση. Μόνο στη διάρκεια του καλοκαιριού, που μας πέρασε, από τη Νυμφαία, σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας, πέρασαν στο ελληνικό έδαφος περίπου 3.500.000 άνθρωποι. Δυστυχώς, αρκετοί από αυτούς, όπως και οι μετακινούμενοι από την Ελλάδα προς την βουλγαρική πλευρά, υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία από τις ουρές, που συχνά δημιουργούνταν.
 
Μια παρέμβαση, που μελετάται, είναι η δημιουργία δεύτερης λωρίδας κυκλοφορίας στο ρεύμα από τη Βουλγαρία προς την Ελλάδα, προκειμένου να εξυπηρετείται πιο αποτελεσματικά ο μεγάλος όγκος των οχημάτων. Φυσικά, στο τραπέζι της συζήτησης που θα έχουν οι δύο πλευρές, θα βρεθεί το χρονίζον πια ζήτημα, που αφορά στην απαγόρευση της διέλευσης λεωφορείων από τον κάθετο ελληνοβουλγαρικό άξονα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.