Επιστροφη παραβολων σε οσους πληρωσαν για τα ανασφαλιστα οχηματα τους

Πριν την έκδοση της ΠΟΛ.1090/2017 ζητούν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την επιστροφή των παραβόλων που κατέβαλαν οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων πριν την έκδοση της ΠΟΛ.1090/2017 και στο μεταξύ ασφάλισαν τα οχήματά τους, ζητούν με ερώτησή τους 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ροδόπης κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ.  Οι βουλευτές εξηγούν πως με την έκδοση της ΠΟΛ 1090/2017 «δόθηκε δυνατότητα σε ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων να ασφαλίσουν τα οχήματά τους χωρίς να πληρωθεί το διοικητικό πρόστιμο. Όμως παρόλο που αποφασίστηκε το «πάγωμα» των παραβόλων μέχρι τις 14/7/2017, πολλοί φορολογούμενοι είχαν ήδη σπεύσει να πληρώσουν το παράβολο πριν την έκδοση της ΠΟΛ 1090/2017» εξ ου και ζητούν την επιστοφή των παραβόλων ύψους 250 ευρώ που καταβλήθηκαν μέχρι τότε.
 
Αναλυτικά η ερώτηση:
 
«Μετά από ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων που πραγματοποίησαν στις αρχές Ιουνίου οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (A.A.Δ.Ε.), μεγάλος αριθμός φορολογούμενων είχε λάβει ειδοποιητήρια για την επιβολή προστίμου, δεδομένου ότι εντοπίστηκε να κυκλοφορεί με ανασφάλιστα αυτοκίνητα ή απλώς να κατέχει ανασφάλιστα οχήματα.
 
Ο κάθε παραλήπτης του συγκεκριμένου ειδοποιητηρίου κλήθηκε να καταβάλει στο Δημόσιο παράβολο ύψους 250 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο που επιβάλλεται σε κάθε ιδιοκτήτη που εντοπίζεται να κυκλοφορεί με ανασφάλιστο όχημα.
 
Αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να πληρώσουν το πρόστιμο, αφού σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους, τα στοιχεία τους και τα στοιχεία του οχήματός τους θα αποστέλλονταν στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
 
Εν συνεχεία δημοσιεύθηκε η ΠΟΛ.1090/2017 με την οποία ακυρώθηκαν τα παράβολα των προστίμων των 250 ευρώ που είχαν επιβληθεί μέχρι εκείνη την στιγμή για τα ανασφάλιστα οχήματα και προστέθηκε νέα διάταξη στην οποία οριζόταν ότι οι διασταυρώσεις για τα ανασφάλιστα οχήματα πραγματοποιούνται από την 14.7.2017 και εφεξής.
 
Συνεπώς δόθηκε δυνατότητα σε ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων να ασφαλίσουν τα οχήματά τους χωρίς να πληρωθεί το διοικητικό πρόστιμο.
Επειδή, παρόλο που αποφασίστηκε το «πάγωμα» των παραβόλων μέχρι τις 14/7/2017, πολλοί φορολογούμενοι είχαν ήδη σπεύσει να πληρώσουν το παράβολο πριν την έκδοση της ΠΟΛ 1090/2017.
 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
 
Υπάρχει πρόβλεψη για επιστροφή των παραβόλων σε όλους εκείνους που είχαν καταβάλει το ποσό πριν την έκδοση της ΠΟΛ.1090/2017  δυνάμει της οποία προβλεπόταν παράταση της ασφάλισης των οχημάτων και αν ναι ποιο το χρονοδιάγραμμα;».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.