Επιστρεφει στη Θρακη ο Προεδρος της Δημοκρατιας

Θα παραστεί στα εγκαίνια του Ινστιτούτου Θρακικών Μελετών στην Αλεξανδρούπολη

Στην Αλεξανδρούπολη αναμένεται να βρεθεί στις 12 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στα εγκαίνια του Ινστιτούτου Θρακικών Μελετών στο χώρο του στο Μύλο Μασούρα, όπου και θα είναι η έδρα του.
 
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα μιλήσουν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Αθανάσιος Καραμπίνης ειδικοί εισηγητές με την εκδήλωση να κλείνει ο κ. Παυλόπουλος.
 
Το επταμελές ΔΣ από το Ινστιτούτο Θρακικών Μελετών θα απαρτίζεται από τον εκάστοτε Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και τον εκάστοτε Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, έναν υπηρεσιακό και ένα αιρετό του Δήμου Αλεξανδρούπολης και τρείς καθηγητές του ΔΠΘ που θα είναι εξειδικευμένοι στα θέματα της αρχαίας, της βυζαντινής και της νεότερης ιστορίας της Θράκης.
 
Φιλοδοξία του Ινστιτούτου είναι να αποτελέσει ανάχωμα απέναντι σε ιστορικές αναλήθειες γειτονικών χωρών για την ιστορία της αρχαίας Θράκης.
 
Να σημειωθεί ότι ο κ. Παυλόπουλος με την ευκαιρία των εγκαινίων θα προλάβει τα πρακτικά και τις αποφάσεις από το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών.Κ.Μ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.