Επιστολη της ΟΕΒΕΣ για το κλεισιμο της Τραπεζας Πειραιως στην Ξυλαγανη

«Αναθεωρήσετε την απόφαση δώστε επιπλέον αρμοδιότητες στο κατάστημα»

Συνέχεια αντιδράσεων για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς  στην Ξυλαγανή. Αυτή τη φορά επιστολή συνέταξε και απέστειλε προς τον διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας κ. Χρήστο Μεγάλου η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, καταθέτοντας μάλιστα την κατάπληξή της για την χρονική στιγμή που επέλεξε η διοίκηση της τράπεζας το κλείσιμο  του υποκαταστήματος τονίζοντας πως μια τέτοια κίνηση θα οδηγήσει σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό της περιοχή.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Με αισθήματα πικρίας και απογοήτευσης πληροφορηθήκαμε το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τραπέζης Πειραιώς στην Ξυλαγανή του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών Νομού Ροδόπης.

Η Ξυλαγανή αποτέλεσε για χρόνια πρωτεύουσα Δήμου, με έντονη οικονομική κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα, οι οποίες κατά ένα μεγάλο μέρος παραμένουν και σήμερα ενεργές, παρά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης αλλά και της κρίσης του κορονοιού.

Η δε οικονομική δραστηριότητα δεν περιορίζεται μόνο στον πρωτογενή τομέα, αλλά και στον δευτερογενή και τριτογενή, καθώς η γειτνίαση της περιοχής με κέντρα τουριστικής έλξης, και οι πολιτιστικές δράσεις καθόλη τη διάρκεια του χρόνου έχουν ευνοήσει την επιχειρηματικότητα των κατοίκων στον τομέα αυτό αλλά και την προσέλκυση επενδυτών, μέσω προγραμμάτων ανασυγκρότησης της υπαίθρου (πχ. τα προγράμματα LEADER).

Προξενεί τουλάχιστον κατάπληξη το γεγονός ότι έχετε επιλέξει αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο για να προβείτε στο κλείσιμο του καταστήματος στην Ξυλαγανή. Μία απόφαση που θεωρούμε ότι οδηγεί σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό την περιοχή, και θα οδηγήσει τους κατοίκους σε μετακινήσεις και συνωστισμό στα καταστήματα της Πειραιώς στην Κομοτηνή, εν μέσω μάλιστα υγειονομικής κρίσης!

Σας ζητάμε δια της παρούσης να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και μάλιστα να δώσετε επιπλέον αρμοδιότητες στο κατάστημα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.