Επιστολη συμπαραστασης απο τον Μητροπολιτη Μαρωνειας και Κομοτηνης προς τους Μητροπολιτες της Μακεδονιας

«Αποδοκιμαστέα κάθε πρόταση που χαρίζει στο γειτονικό κρατίδιο το ιερό όνομα της Μακεδονίας»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, απέστειλε επιστολή προς τους 22 Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες που διαποιμαίνουν τις Μητροπόλεις της Μακεδονίας, οι οποίοι είχαν εκφράσει με κοινή επιστολή τους την έντονη ανησυχία τους για την αμαύρωση της Ιστορίας της Μακεδονίας μετά την συμφωνία των Πρεσπών.
 
Στην επιστολή του, ο Σεβασμιώτατος, εκφράζει τόσο τη δική του συμπαράσταση όσο και αυτή του Κλήρου της Μητρόπολης, υπενθυμίζοντας το από 15 Ιανουαρίου 2018 ψήφισμα της Ιερατικής Σύναξης της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, σύμφωνα με το οποίο «η Μακεδονία είναι μία, το δε όνομά της δεν διαπραγματεύεται…».
 
Αναλυτικά η επιστολή του Σεβασμιωτάτου:
 

«Δια της παρούσης ο ευλαβώς υπογράφων συστοιχούμενος προς την επιστολήν Σας, εκφράζει την συμπαράστασίν του προς το δίκαιον πανεθνικόν αίτημα περί της ονοματοδοσίας του κρατιδίου των Σκοπίων.
 
Επανερχόμενοι εις το θέμα, διατρανώνουμε την παγίαν θέσιν πάντων, δηλονότι του Μητροπολίτου της Επαρχίας Μαρωνείας και Κομοτηνής και του περί αυτόν ιερού Κλήρου, όπως διετυπώθη ήδη κατά το ψήφισμα της Ιερατικής Συνάξεως της 15ης Ιανουαριου παρελθόντος έτους 2018, συμφώνως προς την οποίαν η Μακεδονία είναι μία, το δε όνομά της δεν διαπραγματεύεται, δεν πωλείται, δεν διαπομπεύεται και γι’ αυτό είναι αποδοκιμαστέα κάθε πρόταση που χαρίζει στο γειτονικό κρατίδιο το ιερό όνομα της Μακεδονίας.
 

Μετά βαθυτάτου σεβασμού
Ελάχιστος εν Χριστώ αδελφός˙
† Ο ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.