Επιστολη Δ. Χαριτου προς τον υπουργο Περιβαλλοντος και Ενεργειας για τα sms παροχων ρευματος σε επαγγελματιες

«Να σταματήσει η επιθετική διεκδίκηση οφειλών και να εξασφαλιστεί η παράταση στην αποπληρωμή»

Επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη απέστειλε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, σχετικά με το φαινόμενο αποστολής sms από παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας σε επαγγελματίες για διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο κ. Χαρίτου ζητά από τον υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία αποτροπής του φαινομένου.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε υπουργέ,

Σε αναστάτωση βρίσκεται ο επαγγελματικός κόσμος της Ροδόπης, γιατί αυτές τις μέρες παρατηρείται το φαινόμενο διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε καταστήματα που σημειώνουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και προς ιδιωτικές εταιρίες παροχής ρεύματος για τρέχοντες λογαριασμούς του 2020. Ειδικά οι ιδιωτικές εταιρίες έχουν στείλει μαζικά SMS και σε ιδιοκτήτες των οποίων η επαγγελματική δραστηριότητα έχει ανασταλεί λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενημερώνοντάς τους για το υπόλοιπο των οφειλών τους και ότι έχει εκδοθεί διαταγή διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Είναι γνωστό ότι με απόφαση της κυβέρνησης ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων έχει κλείσει. Τα εισοδήματα έχουν μηδενιστεί πλήρως, αλλά και όσα καταστήματα λειτουργούν ο τζίρος τους έχει μειωθεί δραματικά. Ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία οικονομική στήριξη από το κράτος, όπως το έκτακτο βοήθημα των 800 ευρώ και από αυτό το βοήθημα έχουν εξαιρεθεί πολλές κατηγορίες επιχειρήσεων, που παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας και δεν έχουν έσοδα. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι οικονομικές υποχρεώσεις των επαγγελματιών διαρκώς να διογκώνονται, να μην είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να απειλείται ακόμη και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους.

Γεννά ερωτήματα ανάμεσα σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις σε τι αποσκοπεί αυτή η επιθετική πολιτική διεκδίκησης των οφειλών εκ μέρους των παρόχων με την απειλή, μάλιστα, της διακοπής της ηλεκτροδότησης. Το μόνο που κάνει είναι να ενισχύει την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια στον επαγγελματικό κόσμο, που αγωνία πως την επόμενη μέρα θα ανοίξει την επιχείρησή του και θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε σειρά υποχρεώσεων και όχι μόνο στην αποπληρωμή των λογαριασμών ρεύματος.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και  Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης (ΟΕΒΕΣ) με επιστολή της, αποδοκιμάζει το φαινόμενο διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στα καταστήματα που σημειώνουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ζητώντας την παρέμβαση της Πολιτείας.

Η αγορά στη Ροδόπη, όπως και σε ολόκληρη την χώρα, που βιώνει πρωτόγνωρες συνθήκες θα ανέμενε από την κυβέρνηση και το υπουργείο σας πρωτοβουλίες, που μέχρι στιγμής δεν έχετε αναλάβει, όπως να σταματήσει αυτή η επιθετική διεκδίκηση οφειλών και να εξασφαλιστεί η παράταση στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα για την πανδημία και για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορέσουν οι επαγγελματίες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.